10.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Sibiul devine Centru de Cercetare în Neuroștiințe

Știri din Județ

Cei mai mari psihiatri ai României au fost prezenți astăzi la Sibiu pentru a lua parte la inaugurarea unei noi structuri înființată în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, denumită ”Colectivul de Cercetare Științifică în Neuroștiințe”. Activitatea noii structuri se desfășoară în clădirea care găzduiește Secția Neurologie Pediatrică și cuprinde un număr de 3 laboratoare de cercetare, un birou pentru evaluarea pacienților și o sală de studiu.

Academicianul dr. Mircea Lăzărescu de la Timișoara, dr. Alexandru Paziuc de la Câmpulung Moldovenesc, dr. Adrian Țîbîrnă, directorul Spitalului Obregia din București și mulți alți psihiatri de renume din România au apreciat eforturile susținute din cadrul Spitalului de Psihiatrie din Sibiu. Spitalul se află într-un amplu proces de modernizare care va continua în următorii ani.

Cercetarea în neuroștiințe reprezintă o premieră pentru Sibiu. Este un proiect gândit de multă vreme și acum pus în practică. Consiliul Județean Sibiu a sprijinit financiar prin achiziția de echipamente moderne, multe unice în România. Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu a declarat la inaugurarea acestui colectiv de cercetare: „Noi credem, aici la Sibiu, că soluțiile la probleme extreme nu le găsești pompieristic, ci în urma cercetărilor. Oricâte echipamente performante ai, dacă nu investești în specialiști, degeaba le ai.”

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a fost reprezentată la eveniment de rectorul Sorin Radu și decanul Facultății de Medicină dr. Radu Fleacă. Ei au subliniat colaborarea la nivel academic, dar și în planul cercetării aplicate între ULBS și Spitalul de Psihiatrie Sibiu. Dr. Ciprian Băcilă, managerul medical al spitalului sibian și promotorul acestui colectiv de cercetare, a declarat celor prezenți: „Avem o echipă care lucrează deja cu echipamentul din dotare. Echipa de cercetare lucrează în colaborare cu Spitalul Obregia din capitală, Institutul de la Socola și alte centre din țară.”

Florin Neag, managerul Spitalului de Psihiatrie Sibiu a subliniat că această inaugurare este parte a unui șir deja început la spitalul sibian. El a spus că lucrările de modernizare a clădirilor și de dotare cu noi echipamente vor continua.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri