spot_img
14.3 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Spitalul Județean Sibiu a crescut numărul de paturi pentru pacienții Covid -19 pozitivi care au nevoie de spitalizare

Știri din Județ

Publicitate
  • Numărul de paturi din „zona roșie” crește de la  88 la 112;
  • Pavilionul Oftalmologie reintră în integralitate în „zona roșie”, urmând să deservească secția Clinică Boli Infecțioase.

 În contextul înmulțirii cazurilor confirmate de Covid-19 din ultima perioadă, fapt care generează în mod implicit și o creștere a numărului pacienților cu SARS-CoV2 care au nevoie de spitalizare, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a făcut demersuri în vederea suplimentării numărul de paturi destinate acestora.

Ca urmare a demersurilor spitalului, Direcția de Sănătate Publică Sibiu a avizat modificarea structurii organizatorice temporare a SCJU Sibiu –  pentru perioada de funcționare ca spital de nivel I pentru pacienți, cazuri confirmate sau suspecte de Covid-19.

Astfel, conform noi structuri, pentru spitalizarea pacienților Covid non -ATI sunt disponibile:  92 de paturi în urma unei suplimentări cu 21 de paturi. 

Acestea sunt distribuite după cum urmează:

  • 45 paturi în Secția Clinică Boli Infecțioase;
  • 24 de paturi în Pavilionul Oftalmologie (administrează tot de Secția Boli Infecțioase)
  • 10 paturi Covid pentru specialitățile chirurgicale;
  • 13 paturi Covid pentru secțiile Obstetrică-Ginecologie.

Pentru spitalizarea pacienților Covid pozitivi care au nevoie de terapie intensivă, capacitatea de preluare din zona ATI Covid crește la 18 paturi în urma unei suplimentări cu 3 paturi.  Zona ATI Covid este localizată în structura modulară 2 a SCJU Sibiu.

Pentru Compartimentul ATI- Obstetrică Ginecologie sunt disponibile 2 paturi, la fel ca în structura anterioară. Acestea sunt destinate exclusiv compartimentului menționat.  

Ca urmare a acestor modificări, Secția Oftalmologie a spitalului a devenit complet „roșie”, activitatea în această specialitate urmând a se desfășura exclusiv în Ambulatoriul spitalului (policlinica), până la o nouă modificare de structură.

Facem apel la cetățenii județului să acționeze responsabil, să respecte nasurile de siguranță și cele de igienă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…