spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img
Array

Primăria Sibiu a cerut cazierul firmelor şi administratorilor participanţi la licitaţia pentru amenajarea malurilor Cibinului

Știri din Județ

Publicitate

Primăria Sibiu a anunţat la mijlocul lunii ianuarie 2022 că a semnat contractul cu asocierea de firme S.C. CON-A Operations S.R.L (Sibiu) &  S.C. CON-A S.R.L.(Sibiu)  &  S.C. DIMEX 2000 Company S.R.L (Bistrița-Năsăud) pentru amenajarea malurilor râului Cibin. Un mega proiect de aproape 35 milioane lei. Nu a trecut mult însă şi a apărut într-un ziar regional, Transilvania Press, un articol care scoate la iveală faptul că patronul firmei DIMEX 2000 Company SRL din Bistriţa Năsăud a dat mită un pod şefei Parchetului Judecătoriei Năsăud. Adică i-a promis construcţia unui pod la casa de vacanţă dacă intervine pe lângă un judecător. Cazul a fost în 2009 şi s-a terminat definitiv abia în anul 2015, cu condamnarea procuroarei implicată.

Despre capacitatea financiară şi logistică a grupului de firme CON-A din Sibiu se ştie deja, prin multele proiecte finalizate în ţară. De curând firma are mari proiecte publice în lucru şi la Sibiu, cum e modernizarea stadionului municipal. Apare întrebarea de ce să se asocieze pentru acest proiect cu firma DIMEX 2000 Company SRL din Bistriţa Năsăud? Pentru că firma DIMEX este considerată pe piaţa construcţiilor, mai ales la capitolul asfalt şi amenajări un important jucător pe piaţă. Cele 42 de contracte publice duse la bun sfârşit de firmă în ultimii 3 ani în toată ţara, o dovedesc. Dar reputaţia a fost validată, odată cu subcontractarea acestei firme de austriecii de la PORR pentru construcţia lotului de autostradă Sibiu – Piteşti de la noi din judeţ.

Primăria Sibiu a vrut să ştie tot

Reprezentanţii Primăriei Sibiu au cerut participanţilor la licitaţie, printre altele şi caziere judiciare ale firmelor, dar şi ale administratorilor. Iar câştigătorii le au curate.

„Prin documentația de atribuire întocmită de Primăria Sibiu în vederea atribuirii acestui contract au fost impuse cerințele de calificare prevăzute de legislația în domeniul achizițiilor publice.

Printre acestea se numără și cea privind situația personală a candidatului sau a ofertantului. Astfel, s-a solicitat ofertanților să demonstreze inclusiv faptul că nu au condamnări penale. Pentru demonstrarea cerinței de calificare au fost prezentate cazierele judiciare atât ale operatorului economic în cauză, cât și ale administratorilor acestuia, nominalizați in cadrul certificatului ONRC, din care rezultă faptul că, la data desfășurării procedurii de achiziție aceștia nu erau înscriși în cazierul judiciar.

Totodată, conform informațiilor din certificatul eliberat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, la data desfășurării procedurii de achiziție, nu există înregistrări privind: urmărirea penală, trimiterea in judecată, condamnarea penală a firmei, dizolvarea, lichidarea sau insolvența.

Prin urmare, ofertantul în cauză a întrunit criteriile stabilite la momentul desfășurării procedurii de achiziție și nu au existat motive de excludere din procedură” a declarat pentru SIBIU INDEPENDENT, Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri