spot_img
10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: De ce nu mai cred în cifrele oficiale COVID

Știri din Județ

Ni se spune de doi ani de zile să ne informăm DOAR din surse oficiale. Asta în detrimentul presei independente. Dar aţi observat că cifrele oficiale privind COVID sunt aiurea de foarte multe ori? Adică nu mai au chiar nici un sens.

Noi, la Sibiu Independent, dăm tot mai rar ştiri locale cu incidenţa COVID şi cazurile noi apărute. Pentru că cifrele oficiale nu au sens. Astăzi ne vine informare oficială că sunt 1030 de cazuri noi în judeţ din 620 de teste. Ciudat, nu? Şi brusc apar 10 morţi în ultimele 24 de ore, după zile întregi cu foarte puţini morţi şi foarte puţini infectaţi raportaţi. Explicaţia pe surse oficiale este că abia acum au apărut în sistem respectivii. Problema e la nivel naţional şi trenează de doi ani.

Nu înţeleg cum într-o ţară plină de informaticieni nu putem face un sistem medical informatic unitar, măcar pe COVID. Sau nu se vrea. Scuza care ni se aduce oficial este că sunt depăşiţi angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară şi nu fac faţă la anchetele epidemiologice. Poate scuza aceasta a funcţionat anterior, dar de peste o lună orice infectare este urcată, de laboratorul acreditat, în sistemul online Corona Forms şi se emite automat un mesaj către omul infectat cu dispoziţiile legale. Deci datele există în timp real. Totuşi în raportări ele sunt mereu întârziate în continuare. Nu vreau să fiu adeptul conspiraţiei, dar s-a demonstrat prin intermediul presei că şi în alte perioade de val din pandemia aceasta, instituţiile statului au „ascuns” numărul mare de infectări sau de morţi şi l-au introdus oficial mai târziu.

Cu ce ajută asta? În primul rând ajută la calculul ratei de incidenţă pe 14 zile. Sunt diferiţi cercetători matematicieni români care au demonstrat deja cum jonglează autorităţile cu cifrele raportate. Cum se produc aceste întârzieri de introducere a datelor în sistem cu diferite scuze.

Este clar pentru orice om care judecă limpede că datele oficiale din pandemie sunt „manipulate”. Că o fac intenţionat sau din proastă gestiune a situaţiei, aceasta este altă temă de discuţie. Dar datele oficiale, pentru mine, nu sunt reale, adesea. Atunci, întreb şi eu, cum să mai cred în sursele oficiale de date privind pandemia COVID?

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Esti total aerian. Cand un test pozitiv este urcat in corona, pacientul primeste pe loc doar rezultatul.
    Acel test pozitiv nu intra in statistica/raportare/incidenta pana nu vine cineva din dsp sa stabileasca localitatea de infectarea (in urma anchetei). Degeaba el se testeaza in Sibiu, putea fi infectat in Medias.
    La 600-1200 cazuri intr o zi, mi e greu sa cred ca 20 (daca sunt si alea) ar putea face toate acele anchete la timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș