spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

INCREDIBIL: Cuţitarul din Lazaret eliberat de judecători! Arest la domiciliu au decis

Știri din Județ

Publicitate

Situaţie încredibilă în cazul „Cuţitarului din Lazaret” care în 8 februarie a înjunghiat de mai multe ori într-o benzinărie un alt tânăr. După ce acesta a fost căutat două zile de poliţişti, în 11 februarie a fost prins şi dus la procurori. În 11 februarie procurorii au dispus reţinerea lui pentru 24 de ore, iar în 12 februarie dimineaţa s-au prezentat la Tribunalul Sibiu unde au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru tentativă de omor. SUPRIZĂ: Judecătorul a decis că nu este cazul să fie arestat preventiv. A dispus doar arestul la domiciliu pentru 30 de zile.

De asemenea, portalul instanţelor de judecată din România a făcut public numele celui poreclit „Cuţitarul din Lazaret”, acesta se numeşte chiar Cuţitar. Mai exact Mircea Daniel Cuţitar. Reamintim că SIBIU INDEPENDENT a publicat imaginile video din momentul tentativei de omor petrecută în cartierul sibian Lazaret în 8 februarie.

ACTUALIZARE: Procurorul de caz a decis să nu conteste în instanță decizia judecătorului.

Redăm mai jos soluţia pe scurt a judecătorului de caz:

„În baza art. 227 alin. 1 C.p.p., respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu şi în consecinţă : II. În baza 227 alin. 2 Cpp raportat la art. 223 alin. 2 C.p.p., art. 202 alin. 1,3, 4 lit. d Cpp, art. 218 Cpp şi art. 219 Cpp ia faţă de inculpatul C M D, faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 din C.p., rap. la art. 188 al. 1 şi 2 din C.p. măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.02.2022 până la data de 13.03.2022 inclusiv, În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatului CMD obligaţia de a nu părăsi imobilul fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, respectiv: Imobilul ….. În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemat; b) să nu comunice cu persoana vătămată cu coinculpaţii cu martorii În baza art. 221alin. (4) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 221 alin. 5 C.p.p. pe durata măsurii arestului la domiciliu, inculpatul poate părăsi imobilul în care domiciliază, pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. Dispune ca Biroul de Supraveghere Judiciară Sibiu din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu să supravegheze respectarea măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor impuse inculpatului. În temeiul art. 227 alin. 1 teza finală dispune punerea în libertate a inculpatului, de sub puterea ordonanţei de reţinere emisă în dosar 92/P/2022 din data de 11.02.2022, dacă nu este privat de libertate în altă cauză. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.”

Sursa foto: Cont public Facebook

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Uităm că a mai fost unul „arestat la domiciliu” care in timpul arestului la domiciliu A OMORÂT alta persoană… Asa apreciaza un Judecător….ca unul care atentează la viata unei persoane sa stea acasă…. Ca de verificat cine îl verifica? Ca pe acela din Terezian? De se plimba prin oraș…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri