6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Șoferi „îndrăgostiți” de alcool, trași pe dreapta de către polițiștii sibieni

Știri din Județ

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.

În seara zilei de 11 februarie, în jurul orei 20:30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Oncești de către un localnic în vârstă de 42 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În dimineața zilei de 12 februarie, în jurul orei 08:30, în orașul Copșa Mică, polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus pe DN 14 de către un bărbat în vârstă de 55 de ani, domiciliat în județul Alba. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o concentrație de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sub influența alcoolului a fost depistat la aceeași dată, în jurul orei 21,00, un sibian în vârstă de 40 de ani, care conducea un autoturism pe DN 1, în zona localității Șelimbăr, având o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 13 februarie, în jurul orei 12,30, pe raza localității Agârbiciu, seria șoferilor depistați sub influența alcoolului a continuat. De această dată este vorba despre un bărbat în vârstă de 51 de ani, din județul Mureș, a cărui testare alcoolscopică a indicat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 13 februarie, în jurul orei 16:30, în municipiul Mediaș, polițiștii au oprit un autoturism condus pe strada Baznei de către un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Dârlos. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 13 februarie, în jurul orei 16:30, în orașul Tălmaciu, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Râului de către un localnic în vârstă de 33 de ani. Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la Cannabis, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

La data de 14 februarie, în jurul orei 01:30, pe raza localității Slimnic, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au efectuat semnalul regulamentar de oprire adresat șoferului unui autoturism condus pe strada Lungă. Bărbatul nu a oprit, polițiștii pornind în urmărire pe mai multe străzi din localitate și, ulterior, pe DN 14, unde, la ieșirea din Slimnic spre Ruși, s-a reușit blocarea și oprirea autoturismului în cauză. La volanul mașinii a fost identificat un localnic în vârstă de 42 de ani, în urma verificărilor efectuate de către polițiști constatându-se că șoferul nu ar deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, rezultatul testării alcoolscopice a bărbatului a indicat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Nici autoturismul utilizat nu îndeplinea toate cerințele legale, acesta fiind neînmatriculat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri