19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Un polițist din cadrul IPJ Sibiu, acuzat că nu a declarat veniturile încasate din jocurile de noroc

Știri din Județ

Nicola Silviu Costinel, funcționar public cu statut special – inspector de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu este cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru că nu a declarat câștiguri de peste 40 000 de lei obținute din jocurile de noroc.

Alți 5 foşti sau actuali funcţionari publici cu statut special din țară sunt în aceeași situație:

Fals în declaraţii – Nedeclarare venituri din jocuri de noroc în cuantum total de peste 200.000 Lei / Avere nejustificată şi Sesizare Parchet

Agenţia Naţională de Integritate a constatat indicii referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii sau existenţa unor diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate, în cazul a 6 foşti sau actuali funcţionari publici cu statut special, după cum urmează:

BĂRDAN SORIN, Funcţionar public cu statut special (poliţist) în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea
AVERE NEJUSTIFICATĂ ŞI SESIZARE PARCHET

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 99.104 Lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către BĂRDAN SORIN în perioada supusă evaluării.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Timişoara, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către BĂRDAN SORIN.

De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către BĂRDAN SORIN a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menţionat deţinerea şi respectiv înstrăinarea mai multor autoturisme în declaraţiile de avere depuse în perioada supusă evaluării.

PATRIANU DANIEL, Funcţionar public cu statut special – Şef serviciu la Direcţia Generală Afaceri Europene, Schengen şi Relaţii Internaţionale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne
SESIZARE PARCHET

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către PATRIANU DANIEL a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 142.617 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

NICOLA SILVIU – COSTINEL, Funcţionar public cu statut special – inspector de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu
SESIZARE PARCHET

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către NICOLA SILVIU – COSTINEL a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 40.724 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

EPURE ELIODOR-ION, Funcţionar public cu statut special – agent şef de poliţie în cadrul Formaţiunii Rutiere a Poliţiei oraşului Pantelimon – I.P.J. Ilfov
SESIZARE PARCHET

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de EPURE ELIODOR-ION a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc, dobânzi, dividende şi salarii în cuantum de 35.604 Lei în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice. De asemenea, EPURE ELIODOR-ION nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în perioada exercitării funcţiei publice, calităţile şi funcţiile deţinute în cadrul a două societăţi comerciale.

BOGDAN ION, fost Funcţionar public cu statut special cu funcţie de conducere (director) în cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Centrul de Formare Iniţială şi Continuă
SESIZARE PARCHET

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăştie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către BOGDAN ION a infracţiunii de fals în declaraţii prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 13.211 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

FLORIŞTEAN ADRIAN, Funcţionar public cu statut special (agent de poliţie) în cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetul Marmaţiei
SESIZARE PARCHET

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către FLORIŞTEAN ADRIAN a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal , întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 3.160 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri