19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Amenzi usturătoare benzinăriilor sibiene ce au permis alimentarea în bidoane și butoaie neconforme

Știri din Județ

ISU Sibiu a descins în majoritatea benzinăriilor sibiene ce au permis acum câteva zile, ca clienții lor să alimenteze cu carburant în bidoane și butoaie neconforme. Se verifică astfel modul prin care angajații au supravegheat valul de clienți.

Astfel, au fost efectuate un număr de 39 de controale în care au fost constatate 62 de deficiențe și au fost aplicate 53 de sancțiuni, dintre care 37 amenzi în cuantum de 192 500 lei, respectiv 15 avertismente.

​Verificările vor continua și în zilele următoare în scopul prevenirii evenimentelor care pot fi generate prin manipularea sau depozitarea combustibilului în recipiente neconforme. 

Activitățile de verificare desfășurate la stațiile de distribuție carburant au vizat în principal:

1. Modul de îndeplinire a obligațiilor legale stabilite pentru administratorii stațiilor de distribuție a carburanților, așa cum sunt prevăzute în Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor republicată, cu modificările și completările ulterioare;

2. Verificarea modului de îndeplinirea a obligațiilor personalului salariat al stației de distribuție carburanți, așa cum sunt prevăzute în lege;

3. Modul de îndeplinirea a obligațiilor prevăzute în Normativul  pentru proiectarea, executarea, exploatarea, dezafectarea şi postutilizarea staţiilor de distribuţie a carburanţilor la autovehicule, indicativ NP 004-03.

4. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor contravenționale principale, în raport cu aspectele constatate pe durata executării controalelor tematice de prevenire a incendiilor.

Pe timpul controalelor specialiștii Inspecției de Prevenire au realizat de asemenea, instruiri ale personalului stațiilor de distribuție carburanți cu privire la obligațiile legale ce le revin.

​Principalele deficiențe constate pe timpul controalelor au fost următoarele:

• Transportul, manipularea şi depozitarea substanţelor şi a produselor combustibile, precum şi a celor cu tendinţă de autoaprindere, fără a ţine seama de proprietăţile lor fizico-chimice, sau în ambalaje neconforme ori neinscripţionate corespunzător pentru identificarea riscurilor de incendiu sau explozie şi pentru stabilirea procedeelor de stingere, precum şi neasigurarea substanţelor specifice de stingere ori de neutralizare (verificări efectuate pe baza probelor video);

• Neasigurarea mentenanței mijloacelor de primă intervenție (stingătoare);

• exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice.

ISU SIBIU aduce în atenție faptul că alimentarea cu carburanți în recipiente neconforme crează o stare de pericol atât la nivelul stației de distribuție carburanți, pe durata deplasării autoturismelor în trafic, cât și ulterior, pe timpul depozitarii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc