19.1 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Războiul PNL – PSD Sibiu pe Dubai

Știri din Județ

Preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean a fost interpelată astăzi de Laura Barac, lidera de grup a consilierilor judeţeni PSD Sibiu, despre vizita de lucru în Dubai şi realizările avute acolo. Cîmpean a arătat că o informare privind ce s-a realizat în Dubai este prezentă în mapa de şedinţă.

La invitația adresată în luna septembrie 2021, de către Ministerul Afacerilor Externe din
România, reprezentanții Consiliului Județean Sibiu s-au deplasat în Dubai, Emiratele Arabe Unite, în perioada 26 februarie – 5 martie 2022, cu ocazia participării României în cadrul EXPO Dubai. Din delegația oficială a Consiliului Județean Sibiu condusă de președinta Daniela Cîmpean, au mai făcut parte vicepreședinte Vlad Alexandru Vasiu, administrator public Adrian Cosmin Bibu și inspector relații internaționale Cristina Doris Banciu.

Publicitate

VEZI Documentul cu informarea.

Dar Daniela Cîmpean s-a folosit de prilej să atace pe liderul PSD Sibiu, fostul ministru al Turismului, fără a-i spune numele: „Prin intermediul Consulatului general al României în Dubai intenționăm să recuperăm imaginea rămasă de când un fost ministru al Turismului a invitat la Sibiu un grup de influenceri și i-a lăsat de izbeliște. Și eventualii turiști din Dubai nu au mai ajuns la Sibiu, pentru că imaginea a fost foarte proastă la acel moment”.

În anul 2018, Bogdan Trif, pe atunci Ministru al Turismului a participat în Dubai la Arabian Travel Market, unde au fost organizate întâlniri cu cei mai mari turoperatori din această țară, dar și cu reprezentanți ai Sharjah Investment and Development Authority. Acesta a lansat atunci invitaţia la un infotrip în România pentru influenceri din presă şi social media. Aceştia au venit în anul 2019 în România, inclusiv la Sibiu.

Bogdan Trif: „Declaraţia doamnei Cîmpean este doar o fumigenă pentru a-şi ascunde faptul că a vrut să petreacă câteva zile, inclusiv la shopping, în una din cele mai frumoase şi scumpe destinaţii din lume: Dubai, cu domnul Adrian Bibu şi domnul Vlad Vasiu. Bineînţeles nu pe banii lor, ci pe banii sibienilor”

Bogdan Trif, fost ministru al Turismului, a declarat pentru SIBIU INDEPENDENT: „Sunt singurul ministru care a adus info-tripişti din Dubai. Sunt printre cei mai mari influenceri din lume. Ministerul le-a plătit avionul, cazarea, masa. Pe tot parcursul vizitei au fost însoţiţi de doi reprezentanţi ai ministerului. Mai mult, consulul Romîniei în Dubai a venit împreună cu ei şi i-a însoţit pe toată perioada vizitei, astfel încât să fim siguri că totul este în regulă pe parcursul vizitei.”

Bogdan Trif in vizita de lucru in Dubai in 2018

Trif ne-a declarat că în cadrul vizitei organizate în anul 2019 a ţinut neapărat să vină invitaţii şi în judeţul Sibiu. „Le-am organizat o vizită la Muzeul ASTRA, Bâlea, monumentele UNESCO din judeţ. Presa locală a relatat despre reuşita vizitei la vremea respectivă. Oaspeţii din Dubai, influenceri, jurnalişti, bloggeri, volggeri au avut doar cuvinte de laudă despre vizita în România. Toate acestea au fost monitorizate de Consulatul României din Dubai şi transmise Ministerului Turismului. Acestea sunt arhivate la minister şi pot fi puse la dispoziţia doamnei Cîmpean, dacă area curiozitatea. Am păstrat legătura cu ei şi am stabilit să continuăm aceste vizite şi în alte zone, urmând să facem alte infotripuri pe o perioadă mai îndelungată cu reprezentanţii social media din Dubai pentru a cunoaşte îndeaproape tradiţiile şi obiceiurile româneşti, astfel încât prin intermediul lor să promovăm turismul. Îi mulţumesc doamnei consul şi ambasadorului României în Dubai pentru implicare în promovarea României în Emiratele Arabe Unite. Din păcate după ce guvernul PSD a căzut, guvernul PNL, adică colegii doamnei Cîmpean, nici măcar nu au mai păstrat legătura cu influencerii din Dubai. În vremea lui guvernului Orban şi Cîţu ministerul Turismului a fost desfiinţat.”

Foto: Vizita influencerilor din Dubai la Sibiu în august 2019

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic