5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024
Array

Acțiuni gospodărești în oraș pentru combaterea păsărilor dăunătoare și a rozătoarelor

Știri din Județ

Activitatea de curățenie în oraș, realizată de Serviciul de Management Salubrizare și Protecția Mediului, este completată în această perioadă de acțiuni de deratizarepe domeniul public și de toaletare a arborilor din zonele populate de păsări dăunătoare.

Acțiunea de toaletare a copacilor a început în cursul săptămânii trecute cu scopul de a împiedica formarea cuiburilor și de a descuraja înmulțirea populației de ciori, reducând astfel murdăria generată de acestea în parcuri și în zonele verzi. Echipele au început toaletarea arborilor în parcul Astra, pe bulevardul Victoriei și în parcul Sub Arini.

Activitatea este programată a fi realizată și în parcurileSub Arini, Tineretului, Cristian, Terezian, Petofi Sandor și pe străzile Gladiolelor, Transilvaniei, Solidarității, Pedagogilor, Aleea Șelimbăr, Henri Coandă, Valea Săpunului, Rahovei, Nicolae Iorga (zona Cedonia) și Aleea Petuniei.

Primele lucrări de deratizare din acest an sunt programate în perioada 7-8 aprilie. Acestea se vor desfășura în parcuri, spații verzi, zone de blocuri, piețe, târguri, maluri de lac, terenuri ale instituțiilor, platforme și depozite de deșeuri, stații de transfer, sortare și alte instalații de tratare/ eliminare a deșeurilor.

Substanțele vor fi amplasate în dispozitive speciale care sunt marcate corespunzător, avertizând asupra pericolului de substanțe toxice din interior. Produsul utilizat este Varat Block, avizat de Ministerul Sănătății, iar antidotul în caz de ingerare accidentală este Vitamina K1.

Sibienii sunt rugați să supravegheze îndeaproape copiii, pentru a evita venirea lor în contact cu aceste substanțe. Tot în acest sens, deținătorii de animale de casă sunt rugați să ia toate măsurile pentru a preveni intoxicațiile accidentale în rândul acestora.

În situația în care condițiile meteo sunt nefavorabile, acțiunea de deratizare va fi reprogramată.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș