spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Experiențe autentice și idei de petrecere a timpului liber la cea de-a doua ediție a Târgului de Ecoturism

Știri din Județ

Publicitate

La finalul acestei săptămâni are loc cea de-a doua ediție a Târgului de Ecoturism, eveniment organizat în cadrul Programului „Anii Drumeției” de către Consiliul Județean Sibiu în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Târgul va avea loc în incinta Pavilionului Muzeal Multicultural ASTRA, de vineri până duminică, între orele 10 – 18.

La deschiderea Târgului de Ecoturism a participat președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, precum și administratorul public al județului, Adrian Bibu, care însoțiți de echipa Anii Drumeției au realizat un tur de “Bun venit” pe la toate standurile de prezentare ale celor prezenți. Totodată, în cadrul conferințelor de prezentare susținute de specialiști în cadrul târgului, Consiliul Județean Sibiu prin echipa Compartimentului de Dezvoltare Durabilă a prezentat publicului viziunea instituției și acțiunile prin care vine în sprijinul gastronomiei locale.

 

“Pentru un weekend întreg, Muzeul ASTRA devine punctul de întâlnire al pasionaților de experiențe memorabile cu principalii operatori de turism sustenabil din județul Sibiu: aici veți afla detalii despre oportunitățile de petrecere a timpului liber în împrejurimile Sibiului, veți lua parte la activități recreative și educative și vă veți delecta simțurile cu bunătățile pregătite de producătorii locali”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

 

Evenimentul reunește oferta ecoturistică din întreg județul Sibiu: experiențe autentice, gusturi locale și oportunități de petrecere a timpului liber în natură, prin practicarea de activități sportive, recreative și culturale. Târgul servește ca punct de inspirație pentru programarea zilelor libere, fie că vorbim de concedii extinse, sau weekend-uri, și împlinirea lor prin activități cu sens, care binedispun atât trupul și mintea, cât și spiritul.

 

Ce de-a doua ediție se concentrează pe promovarea experiențelor în aer liber: de la drumeții pe traseele montane și cele colinare, cu experiențe culturale integrate, la ture cu mountainbike, activități sportive și educative dedicate celor mici, tururi culturale sau activități relaxante pe apă, evenimentul oferă o paletă largă de idei pentru petrecerea timpului liber pentru sezonul primăvară – vară 2022.

 

La fel ca ediția anterioară, evenimentul reprezintă și o platformă de dezbatere și educație în ceea ce privește contextul local și tendințele dezvoltării ecoturismului în județ. În fiecare zi, de vineri până duminică, veți putea participa la conferințe susținute de specialiștii din domeniu.

 

Organizatorii îi îndeamnă pe sibieni să descopere și redescopere regiunea Sibiului, să se bucure de natură și să fie curioși în a cunoaște comunitățile locale și poveștile acestora. În acest sens, Târgul reunește oferte turistice din Mărginimea Sibiului, Țara Făgărașului, Țara Oltului și Valea Hârtibaciului, dar și din Municipiul Sibiu.

 

Târgul de Ecoturism este un eveniment organizat în cadrul Programului  „Anii Drumeției” – proiect inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

LOAMNEȘ: Investiții masive în școli

Rășinariul are capelă mortuară la standarde