22.2 C
Sibiu
duminică, 07 iulie, 2024

Dan Barna: O imagine a umanității la Bălți, Republica Moldova (C.P.)

Știri din Județ

Deputatul USR-Plus, Dan Barna a trimis următorul comunicat de presă:

Dincolo de multele lucruri care se văd sau se scriu despre eforturile făcute de Republica Moldova pentru a ajuta refugiații ucraineni se află solidaritatea și ambiția comunităților.

Publicitate

Am fost în Bălți cu un transport umanitar, împreună cu colegii mei parlamentari Silviu Dehelean și Bogdan Rodeanu. Sunt donații de alimente, cazarmament și produse de igienă, pe care le-am descărcat cot la cot cu voluntari și cetățeni ucraineni la centrul logistic gestionat de Asociatia pentru Drepturile Omului Lex XXI și la tabăra de copii Dumbrava Albă.

La acest transport au contribuit comunități din România, Sierentz- Franța și Memmingen- Germania (prin efortul europarlamentarilor Vlad Botoș și Ulrike Müller, MdEP, membri și simpatizanți USR, Asociația Oameni ajută Oameni, Asociația Anima Urbi Oradea).

Faptul că ajutorul nostru contribuie la efortul mult mai mare pe care îl fac cei din Republica Moldova, având un număr atât de mare de refugiați, contează enorm pentru ei.Am discutat cu consulul general al României la Bălţi, Petrişor Dumitrescu despre nevoile de susținere, coordonare sau spațiu logistic pe care le are societatea civilă din Bălți pentru a gestiona fluxul de refugiați. Am încredere că atât Primăria și administrația locală din Bălți, cât și Consulatul nostru General vor continua să-și coordoneze eforturile în sprijinul asociațiilor locale care au creat un sistem funcțional și transparent de susținere a fiecărei familii de refugiați ucraineni. Solidaritatea și umanitatea închid răni, alină traume și creează punți.

Mulțumesc pentru eforturile tuturor asociațiilor din Bălți implicate în gestionarea centrului logistic de ajutor refugiați: Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural, Asociația pentru Drepturile Omului „Lex 21”, Grupul de inițiativă „Bălți Pune Umărul”, Asociația „Clinica juridică” și Centrul comunitar „Puls”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri