12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Oaspeți din Polonia la Primăria Porumbacu de Jos. S-a discutat pe tema promovării culturii şi consumului de cartofi

Știri din Județ

Primarul comunei Porumbacu de Jos, Georgeta Poșa, a primit, marți, 3 mai 2022, vizita unei delegații europene, implicate în Proiectul „Promovarea cartofului: un produs local, un produs de calitate”, iniţiat de Asociaţia „La Belle du Lie” Ploeuc – L`Hermitage, din Franța, împreună cu autorităţile publice locale si departamentale din Cotes d’Armor şi reprezentanți ai autorităților publice din oraşul Ostroda, din Polonia.

Proiectul are ca scop principal promovarea culturii şi consumului de cartofi.

Dintre activitățile economice desfășurate la nivelul comunei Porumbacu de Jos, putem aminti turismul, comerțul și, bineînțeles agricultura. Și aici, ca și în alte zone ale țării, culturile de cartof au o importanță foarte mare. De altfel, zona favorabilă pentru plantarea cartofului se află în aceste zone din vecinatatea lantului muntos, unde sunt cantitati mai mici de precipitatii și temperaturi medii mai ridicate.Cultura de cartof este o cultură rentabilă, atât prin capacitatea de producție ridicată, cât și prin faptul că, se pot obține două recolte pe an de pe aceeași suprafață. Aici la noi, cartoful este cultivat pe o suprafață de aproximativ 90 de hectare. Apreciem cartoful pentru că are o valoare alimentară ridicată și îl gătim și noi în mai multe feluri – fiert, copt, prăjit, în ciorbe sau alte preparate, după preferința fiecăruia”, a explicat primarul comunei, Georgeta Poșa, la întâlnirea cu oaspeții din Franța și Polonia.

Scopul vizitatorilor este stabilirea de noi legături și relații de colaborare cu regiuni din țara noastră în care este recunoscută importanța culturilor de cartof și stabilirea unor schimburi de experiență și vizite în fermele locale.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri