6.2 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Anunț finalizare proiect „Linia verde de transport public a municipiului Sibiu“

Știri din Județ

Municipiul Sibiu a finalizat realizarea investiției aferente proiectului „Linia verde de transport public a municipiului Sibiu“ -Cod MySMIS 127502, finanțat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile“, Prioritatea de Investiții 4.e. „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare“. Valoarea totală a proiectului a fost de 11.450.943,18 lei, din care finanțare nerambursabilă 8.930.884,66 lei. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.

Obiectivul general al proiectului vizează reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Sibiu prin investiții bazate pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă – 2016-2030 pentru Municipiul Sibiu. Proiectul a avut în vedere creșterea accesibilității transportului public în zona centrală a municipiului, prin introducerea unei linii dedicate ecologice de transport public cu ajutorul a 5 minibuze electrice, împreună cu infrastructura necesară operării acestei linii de transport. Prin utilizarea transportului public se va reduce poluarea aerului și poluarea fonică prin diminuarea traficului cu autovehicule private în zona centrală a municipiului.

Proiectul contribuie la creșterea atractivității și calității mediului urban și a vieții în zona centrală a municipiului Sibiu.

Proiectul a vizat achiziția a 5 minibuze electrice dotate cu sisteme de supraveghere pentru siguranța călătorilor, sistem de comunicații și hotspot WiFi, sistem de informare călători precum și un sistem de numărare a călătorilor pentru monitorizare și corecta dimensionare a frecvenței de operare. Un număr de 6 stații pentru călători au fost dotate cu un sistem pentru informarea călătorilor și cu automate de eliberare, vânzare și reîncărcare tichete de călătorie. De asemenea s-au achiziționat stații de încărcare a minibuzelor electrice, respectiv o stație de încărcare pentru stația din Piața Gării și cinci stații de încărcare care au fost amplasate la sediul societății de transport public Tursib.

Date de contact beneficiar:

Municipiul Sibiu, str. Samuel Brukenthal, nr.2

Biroul pentru Proiecte cu Finanțare Internațională

Telefon:0269/208.960, Fax: 0269/208.849

Email: pms@sibiu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

SIBIU: Primăria bagă bani în stâlpi de informare