spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: „Când doi îţi spun că eşti beat, du-te şi te culcă” 

Știri din Județ

Publicitate

Primarul Sibiului, Astrid Fodor a făcut în ultima şedinţă de Consiliu Local o afirmaţie referitoare la „absenţa” din trafic şi ordine publică a instituţiilor statului. Ţinta ei a fost clar către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu. Acum două săptămâni, scriam un editorial, exact pe această temă. Dar nu era pentru prima dată când atrăgeam atenţia asupra deficienţelor de management la nivelul IPJ Sibiu. Ambele editoriale au primit zeci de comentarii pe internet, majoritatea în acord cu opinia exprimată.

Dar poate opinia unui jurnalist nu contează. Însă, când primarul unui oraş ca Sibiul exprimă un punct de vedere similar, lucrurile poate ar trebui luate mai în serios de forurile superioare MAI. Am cerut şi noi un punct de vedere oficial al conducerii IPJ Sibiu despre declaraţiile primarului Astrid Fodor. Fără răspuns, încă. De altfel, ne-am obişnuit cu această lentoare în comunicarea pe probleme legate de conducerea IPJ Sibiu. Iar răspunsurile tardive sunt adesea de genul „nu comentăm”.

Dar am observat că, după ce apare în spaţiul public o opinie critică la adresa conducerii IPJ Sibiu, imediat apare un atac furibund de la un sindicat al poliţiştilor, DECUS. Curios lucru, după primul editorial, am fost aspru criticat public pentru opinia mea, de acest sindicat, prin vocea unui şef local al acestuia. După declaraţia doamnei primar Fodor despre lipsa poliţiştilor din trafic şi ordine publică, hop, iar apare sindicatul DECUS din Poliţie, cu un atac jignitor la persoană. Acelaşi model ca în cazul meu. Vedem un tipar şi gândul mă duce rapid la o prea mare coincidenţă între criticile la adresa conducerii IPJ Sibiu şi reacţiile dure cu atacuri la persoană, specifice mahalalei şi nu unei instituţii, din partea acestui sindicat. Nu cred însă în coincidenţe.

Dacă pe mine atacurile la persoană, după 27 de ani de presă, mă lasă rece, în cazul primarului Astrid Fodor nu cred că lucrurile ar trebui lăsate aşa. Poliţistul ce semnează respectivul material, pe care noi nu am dorit să îl publicăm, datorită limbajului total deplasat, este un pion. O simplă căutare pe internet scoate la iveală un trecut întunecat al acestuia. Sunt sigur că respectivul habar nu are de Sibiu şi de primarul Fodor, din proprie experienţă. Dar are sindicaliştii DECUS de la Sibiu, foarte săritori cu atacuri la persoană de câte ori şeful IPJ Sibiu este criticat.

Cred că instituţia Poliţiei, demilitarizată, nu mai este încă în anul 1989. Ştiu mulţi poliţişti de calitate, serioşi, harnici, dornici să facă bine. Dar sunt şi uscături. Dosarele penale deschise poliţiştilor sibieni în ultimii doi ani ne arată acest lucru. Totuşi, eu susţin, ca şi primarul Astrid Fodor, că IPJ Sibiu ar putea fi prezentă mult mai mult în comunitate, fie că este vorba de trafic, ordine publică, investigaţii criminale etc.

Probabil că afirmaţia primarului Astrid Fodor este un semnal. Ceva nu este în regulă şi trebuie rapid intervenit. Sau aşteptăm ca situaţia să degenereze ori, poate, cineva acolo sus să spună şi el: „La Sibiu nu prea se vede Poliţia”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor