5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Elevii din Sibiu vor să-și protejeze frații mai mici de străinii indecenți din online

Știri din Județ

Elevii din clasele a V-a și a VII-a au vorbit deschis despre ce îi deranjează pe internet. Mai mult, ei au recunoscut că nu ar lăsa copiii mai mici pe OmeTV, o platformă internațională de chat video, pentru că își doresc să îi protejeze de străinii care nu au decență. Aceasta este doar una dintre descoperirile pe care le-a făcut Caravana Siguranței Online, aflată astăzi în Sibiu. 

Cei din clasa a șasea au recunoscut că nu și-ar dori ca frații lor mai mici să nu petreacă timp nici măcar pe TikTok, o rețea socială de succes în rândul tinerilor și al copiilor. 

Elevii din Sibiu au vorbit deschis despre riscurile și situațiile delicate la care sunt expuși în online. Întrebați cum s-ar simți dacă ar exista un site de denigrare la adresa lor, aceștia și-au expus emoțiile. În timp ce băieții au mărturisit că ar fi triști sau furioși, fetele au spus că s-ar simți vinovate și chiar rușinate. 

Părinții nu știu ce văd copiii lor pe internet

De altfel, cei mici nu ar trebui să facă parte din utilizatorii TikTok. Potrivit unui studiu ADFABER, elevii din clasele a șaptea și a opta ale mai multor școli din țară spun că sunt îngrijorați că frații lor mai mici au acces la platforme precum TikTok. Limita de vârstă minimă pentru accesul la platformă este de 13 ani. Realitatea este, însă, alta. 

Circa 90% dintre elevii intervievați din mai multe orașe spun că părinții lor nu știu ce se întâmplă pe platformele sociale pe care ei își petrec timpul. Toți, însă, spun că nimeni nu le-a explicat nimic concret despre situațiile reale cu care se pot întâlni pe aceste platforme.

De asemenea, OmeTV, platforma menționată de elevii din județul Sibiu conține, potrivit mai multor elevi, clipuri indecente, violențe, pedofilie, chiar și amenințări care vin de la oameni necunoscuți. 

Elevii învață cum să se apere în online

Caravana Siguranței Online Eroii Internetului a vizitat, ieri, Școala Gimnazială din Comuna Roșia, Sibiu și Școala nr. 4 Sibiu, acolo unde voluntarii ADFABER le-au vorbit despre cum activitatea lor pe internet devine amprentă digitală și le poate influența viitorul personal sau profesional. 

La Școala Gimnazială nr. 4 din Sibiu, voluntarii ADFABER au găsit un avizier plin de sfaturi despre siguranța online, pe care elevii l-au făcut anul trecut, atunci când au participat la Competiția Națională Eroii Internetului.

Elevii au fost încântați să afle că pot fi chiar ei Eroii Internetului. E nevoie doar de responsabilitate în online, ca și în viața reală.

Copiii vizitați de Caravana Eroii Internetului au făcut cunoștință cu îndrăgiții internauți din programul internațional Eroii Internetului!

Caravana Eroii Internetului, în parteneriat cu Poliția Română

Caravana Eroii Internetului merge prin mai multe orașe din țară, adună povești despre ce întâlnesc elevii în spațiul digital și le vorbește despre siguranța online. 

În urma demarării unui parteneriat cu Poliția Română, mai mulți specialiști în prevenirea criminalității vizitează, de asemenea, școli din țară, pentru a le vorbi elevilor despre siguranța online și programul Eroii Internetului.

Caravana face parte din programul Eroii Internetului, dezvoltat de Google și organizat în România de către Adfaber. Programul este destinat atât părinților, cât și profesorilor din școlile de stat, pe care îi învață gratuit despre siguranța online pentru ca, apoi, să le poată vorbi copiilor despre riscurile pe care le pot întâlni și cum pot să le abordeze.

Aflat deja la cea de-a doua ediție, programul a adunat peste un milion de elevi, care au învățat cum pot deveni cetățeni digitali responsabili.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș