spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Consilierul local Adrian Bibu – întâlnire cu cetăţenii din Guşteriţa

Știri din Județ

Publicitate

Consilierul local Adrian Bibu a avut astăzi o primă întâlnire cu cetăţenii în cartierul Guşteriţa. Acesta a precizat din start că vor urma întâlniri în toate cartierele, periodic, scopul său fiind de a afla problemele cu care se confruntă cetăţenii în zonele unde aceştia locuiesc.

La întâlnire, iniţial au venit în centrul cartierului, 10 persoane, apoi s-au strâns mai mulţi, atraşi de discuţiile purtate aici. Problemele ridicate de cetăţeni au fost legate de siguranţa cartierului, lipsa unui loc de joacă sau parc, amenajarea pârâului Valea Rece şi accesul rutier în cartier.

Cartierul fără grădiniţă, creşă, farmacie şi bancomat

Cetăţenii din Guşteriţa au spus că deşi este un cartier frumos, cu potenţial, fără poluare mare, totuşi se simt izolaţi şi neglijaţi. Ei au arătat că aici nu există grădiniţă, creşă, farmacie sau măcar un bancomat. Adrian Bibu, care a venit însoţit de viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă, a anunţat că s-a iniţat un proiect pentru achiziţia unui teren în apropierea şcolii unde să se construiască o grădiniţă şi o creşă. Tot acolo se va putea amenaja şi un spaţiu de joacă pentru copii.

„Poliţia mare nu o vedem niciodată”

Un alt punct important al discuţiei a fost siguranţa cartierului. Oamenii s-au plâns că nu se respectă indicatoarele rutiere privind limita de viteză şi nici cea de tonaj. Unii au cerut introducerea de limitatoare de viteză stradale. Viceprimarul Dumbravă le-a explicat că dacă cetăţenii de pe o stradă strâng semnături se pot introduce aceste limitatoare. Deja există astfel de exemple în alte zone.

Dar cetăţenii s-au plâns de lipsa Poliţiei în zonă. „Nu mai avem sectorist” au spus unii. Alţii au relatat că s-a furat din maşini de multe ori. Oamenii s-au plâns că pe acolo trece doar Poliţia Locală, dar „Poliţia mare nu o vedem niciodată” (referire la Poliţia Judeţului Sibiu). Unii au amintit cazuri de scandaluri şi violenţe la care intervenţia Poliţiei s-a făcut după 40 de minute de la apelurile la 112. În general, oamenii au cerut o prezenţă mai vizibilă a Poliţiei în cartier şi asigurarea siguranţei în trafic, dar şi a bunurilor şi persoanelor.

Strada Ceaikovski şi amenajarea pârâului Valea Rece

Mulţi din cetăţenii prezenţi s-au plâns de modernizarea „pe jumătate” a zonei străzii Ceaikovski. Pe această stradă s-au dezvoltat multe locuinţe noi, inclusiv blocuri. Oameni spun că în 2018 strada s-a modernizat, dar nu s-au mai făcut podeţurile de acces la casele oamenilor şi podurile principale. Iar autobuzele nu ajung în zonă.

Tot ei au spus că pârâul Valea Rece s-a anunţat de mulţi ani că va fi amenajat, poate chiar acoperit. Dar acesta a rămas uitat şi fără nicio investiţie. Ei au semnalat câteva zone din preajma acestuia potenţial periculoase pentru siguranţa trecătorilor.

Viceprimarul Dumbravă a anunţat că în noul PUG, la care acum se lucrează, se vor prevede noi căi de acces în cartier şi legături stradale cu alte zone ale oraşului, una fiind cu Târgul Obor. Amenajarea malurilor Cibinului, proiect aflat în plină desfăşurare la ora actuală va deschide o nouă legătură pentru cartierul Guşteriţa. Dar nu va fi ultima.

Au apărut coşurile de gunoi

Viceprimarul Dumbravă a dat exemplu cum problemele semnalate de cetăţeni se pot rezolva. El a amintit că un cetăţean a scris Primăriei că în cartier nu sunt coşuri de gunoi stradale. Acestea au fost apoi rapid montate în toate staţiile de autobuz Tursib. Adrian Bibu a îndemnat cetăţenii să noteze toate problemele pe care le văd şi să le sesize lui sau Primăriei. El a declarat că nu toate pot fi rezolvate rapid, dar unele cu siguranţă se pot rezolva.

Problema rromilor

Bibu a anunţat că a luat legătura cu o asociaţie din domeniul drepturilor rromilor şi are în plan o soluţionare a situaţiei construcţiilor ilegale improvizate apărute în cartier. El a spus că doreşte o soluţionare a acestei situaţii cât mai repede posibil şi va face toate demersurile necesare.

Notă: În versiunea originală a articolului apărea eronat denumirea Rosebach a pârâului. Aceasta a fost corectată cu Valea Rece.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…