spot_img
15.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Etica în fashion, omni-prezentă în show-urile Feeric Fashion Week

Știri din Județ

Publicitate

Ieri a început cea de-a 14-a ediție a Feeric Fashion Week, cea mai creativă săptămână a modei din lume, cu concepte noi și prezentări spectaculoase în locuri atipice.                                                         
Prima zi a prezentărilor individuale a debutat pe spirala ce leagă primele două etaje ale parcărilor de la Promenada Sibiu, un spațiu complet neconvențional dar extrem de atractiv prin natura sa industrială. Designerul ucrainian Irinia Dzhus a deschis ediția din acest an, cu o colecție toamnă/iarnă 2022, care se referă la iluzie ca noțiune fundamentală a culturii metamodernismului. De la izbucnirea războiului în Ucraina, Irina a trebuit să-și părăsească patria și și-a găsit refugiul în Europa de Vest, călătorind între Varșovia, Paris și Berlin. Între timp, soțul și partenerul de afaceri al Irinei, Anatolii Elgert, a reluat producția DZHUS la Kiev.


Colecția este produsă numai folosind materiale cruelty-free, conform valorilor etice ale DZHUS.
Cea de-a doua prezentare a păstrat tonul ecologist al colecției anterioare. Piesele realizate de Borbala sunt fabricate din materiale upcycled și recycled, cu un rol simbolic. Pungi de plastic topite și transformate în rochii de seară, accesorii realizate din capace de plastic și cutii de șampoane, toate încearcă să atragă atentia asupra problemelor cauzate de poluare respectiv încălzirea globală.
Pentru a doua oară la Feeric Fashion Week, Alist Designers boutique a prezentat o nouă selecție de piese ale designerilor români. Materialele naturale, croielile ample sau care pun în valoare feminitatea fiecărei muze, detaliile florale și inserțiile de nuanțe aprinse într-o mare de alb, au spus o poveste despre pace, iubire și frumos, prin liniile rafinate ale producătorilor locali, în decorul medieval al pasajului de pe strada Manejului.
Apoi, în ultima prezentare a primei zile, designerul sibian Ramelle a oferit publicului o colecție impresionantă, intitulată Infinity. Cu ocazia împlinirii a 8 ani de activitate, Ramona Mihaela, fondatoarea și designerul din spatele brandului a creat o colecție specială pentru femei. O colectie cu un design minimalist, sofisticat, cu simboluri si detalii arhitecturale redate prin creatii feminine. INFINITY este despre calatoria magica a Femeii, despre armonia dintre principiul masculin si feminin, despre puterea ei nemarginita de a crea lucruri, stari, experiente.
Astăzi, prezentările debutează în Feeric Venue, la Cinegold. 9 studenți sau absolvenți de școli de modă din România, Italia și Polonia vor prezenta creațiile rezultate din anii de studiu iar la finalul prezentărilor, Istituto Europeo di Design din Milano și Feeric Fashion Week vor premia un tânăr designer cu o bursă completă pentru „Cursul de vară” ce are loc în campusul IED din Barcelona, în iulie anul viitor. Apoi, de la ora 16, brandurile Dressingz și Hooldra vor prezenta două colecții ce au ca și punct comun recyclingul și upcyclingul. Dressingz este un fashion hub creat să inspire prin idei de styling și noutăți din modă. Este locul în care poți vinde și cumpăra produse autentice, verificate de experți internaționali; de la piese vintage rare, item-uri cool din colecții recente și haine exclusive, direct din dressing-urile celebrităților, până la o vastă selecție de produse încărcate de toți iubitorii de modă. Hooldra este un brand de upcycling responsabil și suntem obișnuiți să vedem colaborările sale minunate cu creatorii emergenti pentru un nou standard etic în modă. Pentru noua colecție, cu un impact considerabil mai mic asupra mediului, HOOLDRA a implicat încă o dată Mira Wanderlust și Jacqueline Barth. Pentru al doilea an consecutiv, brandul Hooldra se asociază cu organizația Humane Society International în cadrul campaniei mondiale #FurFree, care își propune să tragă un semnal de alarmă referitor la utilizarea blănurilor naturale în fashion. 
La ora 18, la Cinegold, va avea loc o instalație vizuală, intitulată Acasă, la origini – Țara Făgărașului, o amplă campanie de recuperare identitară a portului tradițional din România și din teritoriile locuite de români, așa cum este el purtat și păstrat în zilele noastre. Proiectul este inițiat de comunitatea La Blouse Roumanine, în parteneriat cu Fundația Comunitară Țara Făgărașului, Muzeul de Pânze și Povești, Mândra Chic și voluntari locali, cu scopul de a reconecta și dezvolta comunitățile prin ceea ce au mai valoros: zestrea culturală. 
Cea de-a doua zi a Feeric Fashion Week se încheie cu prezentarea ce va avea loc pe terasa Promenada Sibiu. Colecția ,, Synergia”, pregătită de designerul Raluca Elena Coșăreanu conturează un personaj feminin versatil, pentru care atemporalul este motiv de construcție identitară a unui stil vestimentar unic. Jocul cromatic desprins din patternul prezentat în cele 12 ținute conferă energie pozitivă și armonie formelor ce conturează silueta, fiind inspirat din identitate vizuală Promenada Sibiu. Acesta se declină din cele 5 culori: roșu, albastru, verde, galben, oranj, regăsindu-se și în accesoriile contemporane, minimaliste, special concepute să urmarească forma corpului, care devine canvas pentru designerul vestimentar.

Feeric Fashion Week este un eveniment organizat de Fundația Mitichi și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.
Parteneri principali: Promenada Sibiu, Ford Mecatronics.
Parteneri: Cinegold, Boromir, Școala de șoferi Prima, Hilton, Ramada. 
Make-up & hair styling: Paese, Label M.

Pentru mai multe materiale accesați linkul de mai jos
https://www.dropbox.com/scl/fo/fgz64o7zwl3uzp2d45pl3/h?dl=0&rlkey=y9jn545wk4dmwma7wy9769766

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…