27.4 C
Sibiu
vineri, 22 septembrie, 2023

Ministrul Apărării a decorat un veteran de război la Sibiu

Știri din Județ

Moment de suflet pentru veteranul de război Maior (în retragere) Simion Dragoman.

Medicul chirurg ortoped pediatru Simion Dragoman, cu o practică de specialitate de 50 de ani, în România și în Germania, a împlinit anul acesta, în 24 aprilie, vârsta de 98 de ani. A revenit de puține zile la Sibiu, pe meleagurile natale, din Germania, unde este rezident din anul 1974.

Evenimentele tulburi ale celui de-al Doilea Război Mondial l-au găsit pe Simion Dragoman ca elev caporal, concentrat pentru instrucție în cadrul Secției de Pregătire Militară a Facultății de Medicină din Cluj, dislocată la acea vreme la Sibiu, unitate operaționalizată pentru nevoile frontului la 23 august 1944. „Proclamația către Țară a Regelui Mihai am ascultat-o la radio, din postul de santinelă…” își amintește veteranul.

Marți, 19 iulie, domnul Dragoman a fost primit la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” de către ministrul apărării naționale, domnul Vasile Dîncu, însoțit de comandantul Academiei și de către doi studenți militari, de ieri proaspăt absolvenți ai instituției.
Emoționat, venerabilul veteran a primit „Crucea Comemorativă a celui de-al Doilea Război Mondial” și o diplomă de recunoștință pentru tot ce a „sacrificat, dăruit și realizat în numele României.”
Absolvenții Academiei l-au invitat pe domnul maior Dragoman să participe la ceremonia militară organizată cu prilejul acordării primului grad de ofițer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri