spot_img
8.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Trei echipe din Ucraina, pe podiumul ediției aniversare Sibiu Streetball

Știri din Județ

Publicitate

Turneul de baschet 3×3 Sibiu Streetball și-a desemnat, weekend-ul trecut, câștigătorii celei de-a 10-a ediții. La turneul aniversar au participat zeci de echipe, printre care și 9 din Ucraina, trei dintre ele clasându-se pe podiumul competiției, la categoriile Open.

Sibiu Streetball s-a desfășurat între 23 și 24 iulie, adunând la start numeroși sportivi la categoriile Open Masculin, Open Feminin +16, U15, U13 și U10. Gazda principală a turneului a fost terenul de baschet 3×3 „Elemer Tordai” de lângă Sala Transilvania, iar în prima zi a competiției meciurile de la categoriile U10 și U15 s-au jucat la sala de sport CSȘ Sibiu.

Turneul a debutat sâmbătă dimineața, la ora 08:30, prima parte a zilei fiind dedicată juniorilor, iar cea de-a doua sportivilor de la Open Masculin. Competiția a fost reluată duminică dimineața, de la ora 09:00, cu primele meciuri la Open Feminin. La ora 11:00 a avut loc un meci extrem de spectaculos între Ukraine U23-2 și Știința București, care au jucat cu trofeul pe masă, la Open Masculin. Finala a fost câștigată de echipa din Ucraina, care și-a adjudecat titlul de campioană a turneului Sibiu Streetball. Pe locul 2 s-a clasat echipa din București, iar pe locul 3 o altă reprezentantă a Ucrainei U23.

„Am câștigat turneul de la Sibiu. Este un loc uimitor, oamenii sunt extraordinari, le mulțumim pentru ceea ce fac pentru echipa noastră în aceste momente. Locuim aici de câteva săptămâni, totul este pregătit pentru noi. Pentru noi urmează o nouă competiție în Lituania, am început să ne pregătim din mai pentru aceste turnee și calificările naționale din Israel”, a declarat Oleksander Kodola, jucător și antrenor secund, Ukraina U23-2, campioana Sibiu Streetball. După turneul de la Sibiu, sportivii din Ucraina, reprezentanți ai loturilor naționale, s-au deplasat către un alt turneu de streetball, în Lituania.

Și categoria Open Feminin +16 a fost câștigată de o echipă oaspete, Ukraine Frankivsk. 

„Ne-am simțit foarte bine, a fost o competiție extraordinară și o experiență foarte bună pentru echipa noastră”, a declarat Krystyna Filevych, câștigătoare a categoriei Open Feminin.

Locul 2 a fost a adjudecat de Știința București, iar locul 3 de o echipă din Sibiu, Grijă la cap.

„Evenimentul a fost bun, din păcate nu au fost foarte multe echipe de fete înscrise, așteptăm mai multe data viitoare. Apreciem efortul echipelor din Ucraina, care au venit alături de noi la turneu. Noi le știm, am mai jucat contra lor. Din păcate, am pierdut finala”, a declarat Georgiana Plăvițu, de la Știința București.

Meciuri spectaculoase au fost și pe finalul turneului, când au avut loc finalele categoriilor de juniori. Atmosfera a fost, de asemenea, de excepție, tinerii sportivi fiind încurajați din tribune, dar și de pe marginea terenului, de către zeci de spectatori.

La juniori, podiumul arată astfel: 

U10 – locul 1 The players, locul 2 Champions, locul 3 Lupii Verzi Alpha

U13 – locul 1 Shookerz, locul 2 DeMarcus cousins, locul 3 Cârtițele subterane

U15 – locul 1 Gaborii, locul 2 The Benchwarmers, locul 3 Papagalii

*

Sibiu Streetball este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport și de Consiliul Județean Sibiu, fiind organizată de Asociația Club Sportiv Eco Team Sibiu și Agenția Grey Projects. Sponsorii ediției din acest an au fost Ballan Sportswear, Toneli și Schwartz Gruppe Int.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri