spot_img
10.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Pârâul Hamba din Sibiu s-a înroșit

Știri din Județ

Publicitate

Cetățenii din zona străzii Gutuilor din Sibiu ne-au sesizat că în această după-masă pârâul Hamba care se varsă în pârâul Rossbach s-a înroșit. Oamenii au încercat să sesizeze la Garda de Mediu Sibiu, dar nu a răspuns nimeni. Apoi au sunat la 112 și la Poliția Locală.

Nu știm care este cauza culorii pârâului, dar cetățenii presupun că este vorba de o formă de poluare. SIBIU INDEPENDENT a cerut un punct de vedere autorităților. Vom reveni cu amănunte.

Reamintim că nu este prima dată când pârâurile ce traversează Sibiul sunt poluate duminica. Alte sesizări similare s-au finalizat cu controlul autorităților care nu au descoperit nimic.

ACTUALIZARE 1 august: Sursa poluării a fost descoperită la magazinul Hornbach din Sibiu. Conform conducerii acestuia a fost un accident din vina unor angajați care au deversat într-un canal un recipient de resturi de vopsea lavabilă, nerespectând procedurile interne ale magazinului privind astfel de substanțe. Reprezentanții Gărzii de Mediu Sibiu au identificat sursa poluării.

ACTUALIZARE 2 August:
În urma testării apei de specialiștii Apele Române Sibiu s-au constatat depășiri la fier și alte suspensii. Poluatorul, firma Hornbach a fost amendat cu 40.000 de lei de Apele Române și cu 50.000 de lei de Garda de Mediu.

VIDEO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda