19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Sibianul Gotz Teutsch a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Sibiu

Știri din Județ

În această seară, în cadrul unei ceremonii găzduite de primarul Astrid Fodor în sala Atrium a Primăriei , sibianului Gotz Teutsch, unul dintre violonceliștii cei mai apreciați ai lumii, i-a fost decernat titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Sibiu.

Domnul Teutsch a fost prezent la ceremonie alături de soția sa, pianista Cordelia Hofer. Laudatio in Integrum a fost rostit de Excelența Sa, Ambasadorul României în Austria, domnul Emil Hurezeanu și de dirijorul Gabriel Bebeșelea, cel care a și propus acordarea titlului acestei mari personalități sibiene din lumea muzicală.

„Sibiul adaugă astăzi pe lista Cetățenilor săi de Onoare o personalitate de nivel mondial: marele violoncelist, născut sibian, domnul Götz Teutsch. Numele Teutsch are un răsunet puternic în istoria Sibiului, prin Friedrich și Georg Daniel Teutsch, doi episcopi luminați și reformați care au lăsat o amprentă importantă în cultura orașului. Urmaș al acestor personalități sibiene, domnul Götz Teutsch a continuat pe linia predecesorilor săi, și a reprezentat Sibiul pe scene muzicale importante din lume, prin talentul și munca sa.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Plină de căldură, o lecție de istorie a orașului și cadrul potrivit pentru povestea unei vieți dedicate muzicii și culturii, ceremonia l-a emoționat pe proaspătul Cetățean de Onoare al Sibiului care a declarat că se simte mișcat și onorat de această distincție care vine din partea Sibiului, orașul său de suflet, pe care dorește să îl inspire în sine pentru a-l avea mereu aproape.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc