spot_img
12.3 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Ziua internaţională a grădinilor zoologice şi a parcurilor

Știri din Județ

Publicitate

Ziua internaţională a grădinilor zoologice şi a parcurilor este sărbătorită în fiecare an, pe data de 9 august, pentru a marca importanţa conservării biodiversităţii (https://blumenfield.ro).

„Un obiectiv important în formarea noilor generaţii îl reprezintă cultivarea dragostei pentru natură şi animale. Dincolo de aspectul educativ, parcurile şi grădinile zoologice reprezintă, în primul rând, şansa de a salva anumite specii aflate pe cale de dispariţie. Parcurile joacă un rol deosebit de important în educaţia de mediu. Promovarea protejării parcurilor reprezintă de fapt protejarea calităţii vieţii şi conservarea biodiversităţii”, arată Blumenfield.ro.

Marcarea anuală a Zilei internaţională a grădinilor zoologice şi a parcurilor este dovada interesului pe care comunitatea internaţională îl acordă conservării biodiversităţii. Vizitarea unei grădini zoologice este o experienţă educaţională şi un mod interesant de petrecere a timpului liber.

În România, prima grădină zoologică a fost deschisă în anul 1929 în pădurea Dumbrava din Sibiu de către Uzina Electrică Sibiu, la iniţiativa inginerului Szekely, căruia i-a venit această idee în timpul unor lucrări de reparaţii la barajul de la Sadu, când a găsit câteva vulpi.

Grădinile zoologice au ca obiectiv principal asigurarea unui sprijin continuu pentru conservarea speciilor, dar şi să ofere oportunităţi educaţionale extinse. Ţinta principală sunt copiii, viitori tineri interesaţi de conservarea planetei. Primul pas în educarea vizitatorilor este realizarea cadrului cât mai natural al habitatului animalelor. (sursa: https://blumenfield.ro

Sursa foto: Zoo Sibiu Facebook
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda