spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Primăria Sibiu: Încă un pas pentru extinderea traseelor de transport în zonă

Știri din Județ

Publicitate

Luni, 8 august, membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transport Sibiu s-au întâlnit la sediul Primăriei Sibiu. Subiectul principal al ședinței de lucru a fost configurarea noilor rute de transport între municipiul Sibiu și cele 9 localități care fac parte din Asociație.

În acest context Primăria Sibiu reamintește locuitorilor municipiului Sibiu că sunt invitați ca, până în 31 august, să completeze un chestionar prin care să ne transmită nevoile de transport și sugestiile lor pentru îmbunătățirea legăturilor din Sibiu și localitățile din zona periurbană prin rute de transport public. Chestionarul îl puteți accesa pe următorul link: https://docs.google.com/…/1gpg8UkRmZeYiquur…/viewform…

ADI Transport Metropolitan: Încă un pas pentru extinderea traseelor de transport în zonă

Primarii celor 10 localități care alcătuiesc Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu (municipiul Sibiu, orașele Cisnădie și Ocna Sibiului și comunele Șelimbăr, Sadu, Cristian, Șura Mare, Șura Mică, Roșia, Poplaca) s-au întâlnit luni, 8 august într-o ședință cu consultantul Urban Scope SRL. Acesta elaborează în prezent studiul de oportunitate pentru extinderea transportului, lucrând în această etapă pe definirea traseelor de transport între municipiul Sibiu și localitățile din zonă.

Principalul subiect a fost organizarea transportului și identificarea traseelor. Astfel, consultantul a prezentat modul de stabilire a acestor trasee de către primari. Criteriile pentru selectarea rutelor trebuie să aibă în vedere, în primul rând, următoarele:

  • Lățimea drumului, care trebuie să fie 6 m dacă se circulă în dublu sens sau 3 m dacă este vorba de un sens unic, de preferat fără rampe sau pante
  • Drumurile alese, care trebuie să ofere spații suficient de largi pentru întoarcerea autobuzului la capetele de linie și pentru amplasarea stațiilor de încărcare a autobuzelor electrice care urmează să fie achiziționate.

În funcție de acestea, primarii urmează să propună trasee de transport, iar următorul pas este evaluarea în teren a acestora de către firma specializată, luând în considerare inclusiv rutele de transport public deja existente în zonă. Un factor important va fi analiza sociologică în curs de realizare prin intermediul chestionarului aplicat atât locuitorilor municipiului Sibiu, cât și ai celorlalte 9 localități. Consultantul a prezentat rezultatele provizorii obținute din răspunsurile deja înregistrate, iar nevoile cetățenilor care l-au completat cu privire la transportul spre/dinspre Sibiu vor fi avute în vedere cu prioritate în momentul deciderii noilor trasee de transport.

Reamintim că acest chestionar poate fi completat în continuare de către cetățeni, până în data de 31 august:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri