7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Peste 57 milioane lei pentru Palatul Prefecturii Sibiu

Știri din Județ

Guvernul României a publicat astăzi în consultare publică un proiect de hotărâre care prevede restaurarea totală a Palatului prefecturii din Sibiu. Suma alocată este de peste 57 milioane de lei. După 10 zile de consultări, proiectul poate fi aprobat. Grosul finanțării va fi asigurat de Compania Națională de Investiții. Prefectura Sibiu va achita doar 445.000 de lei. Durata de proiectare și execuție este de 28 de luni de la semnarea contractului.

Clădirea în care funcţionează Instituţia Prefectului datează din anul 1880, suferind modificări și extinderi în timp. Înainte de 1990 clădirea a servit ca sediu al Judecătoriei și al Tribunalului, iar din 1992 a devenit sediul Prefecturii.

Conform notei de fundamentare a proiectului clădirea are majore probleme tehnice și necesită o intervenție rapidă. Iată câteva din problemele ce necesită intervenții conform devizului de peste 11 milioane de euro:

„Pe toate fațadele este prezentă igrasia; Tencuiala fațadelor prezintă pe alocuri fenomenul de măcinare; Învelitoarea (atât cea din țiglă, cât și cea din tablă) este degradată, permițând înfiltrarea apelor provenite din precipitații; Accesoriile învelitorii (jgheaburi, burlane, etc.) sunt degradate, apa curgând pe tencuiala clădirii; Unele din elementele din lemn ale șarpantei sunt degradate, lemnul prezentând fenomenul de putrezire; Tavanele etajului sunt degradate datorită apelor provenite din precipitații. Pe perioada ploilor apa se înfiltrează prin învelitoare și pătrunde în birourilor de la etaj.

În birourile de la parter este prezentă igrasia, pe o înălțime de până la 1,5 m de la pardoseală; În toate spațiile de la demisol, datorită igrasiei, tencuiala pereților a început să cadă și să se degradeze zidul din cărămidă; – Instalațiile electrice și sanitare sunt uzate fizic și moral.”

Și lista de probleme identificate continuă. Clădirea are o suprafață desfășurată de peste 4600 mp.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri