spot_img
10.1 C
Sibiu
sâmbătă, 18 mai, 2024
spot_img

Mașinile vor fi interzise pe mai multe străzi din centrul Sibiului

Știri din Județ

Publicitate

Maşinile nu vor putea circula în 18 septembrie, pe mai multe străzi din centrul istoric al municipiului Sibiu, pentru că municipalitatea doreşte să încurajeze mersul pe jos sau pe bicicletă, în cadrul programului „Săptămâna Europeană a Mobilităţii” (16-22 septembrie), o iniţiativă a Comisiei Europene, informează un comunicat de presă.

Publicitate

Sibiul este oraşul distanţelor scurte – aşa că mersul pe jos este o opţiune la îndemână şi mai sănătoasă. Transportul public s-a modernizat în ultimii 4 ani şi facem demersuri pentru a-l extinde şi spre localităţile învecinate. Utilizarea bicicletei a devenit mai accesibilă prin Sibiu Bike City şi continuăm să creăm piste şi să le conectăm pe cele existente. Prin urmare, noi, sibienii, putem să alegem astăzi mobilitatea alternativă, prietenoasă cu mediul, pentru că variante avem. Trebuie doar să ne propunem„, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Potrivit Primăriei Municipiului Sibiu, 18 septembrie va fi considerată ziua fără maşini, în „Săptămâna Europeană a Mobilităţii”.

Ziua fără maşini este propusă anul acesta pentru data de 18 septembrie când mai multe străzi din centrul istoric se vor închide pentru maşini şi vor fi deschise complet pietonilor, devenind spaţii de promenadă, în care se vor desfăşura diverse activităţi. De altfel, mersul pe jos este şi tema unui concurs cu premii dedicat copiilor, care se va desfăşura pe parcursul întregii săptămâni în Zoo Sibiu sub denumirea ‘Mergi pe jos – e sănătos!„, se arată în comunicat.

Un program detaliat va fi făcut public mai aproape de data desfăşurării Săptămânii Europene a Mobilităţii. 

Sursa: Agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Urs semnalat în localitatea sibiană Avrig

Copaci doborâți de vânt la Sibiu