spot_img
8.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Marcel Luca, replică PSD-iștilor din Consiliul Județean Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Vicepreşedintele liberal al Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Marcel Constantin Luca, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că banii pentru cei 956 de kilometri de drumuri din judeţ sunt repartizaţi conform legii şi a respins acuzaţiile aduse de consilierii judeţeni ai PSD, care au boicotat ultima şedinţă invocând discriminarea primarilor social-democraţi în alocarea de bani pentru drumuri.

„Repartizarea sumelor destinate finanţării cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale în bugetul local al Judeţului Sibiu s-a realizat în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit. c) din Ordonanţa Guvernului nr. 19/2022, în prealabil fiind consultate cele 44 de unităţi administrativ teritoriale pe raza cărora există drumuri comunale. Aşadar, Consiliul Judeţean Sibiu a primit răspuns de la 41 de primării, dintre acestea 33 de unităţi administrativ-teritoriale şi-au exprimat acordul cu privire la alocarea sumelor aferente în bugetul Judeţului Sibiu. Vă asigurăm că sumele destinate reparaţiilor şi întreţinerii celor 956 de kilometri de drumuri judeţene sunt folosite doar în scopul pentru care au fost alocate, pe criterii care au la bază nevoile şi interesele tuturor unităţilor administrativ-teritoriale, ale cetăţenilor din Judeţul Sibiu, şi nu numai”, a declarat liberalul Marcel Constantin Luca, cel care a prezidat ultima şedinţă a CJ Sibiu, desfăşurată joi.

Iniţial, PSD Sibiu a emis un comunicat de presă în care consilierii judeţeni social-democraţi o acuză pe Daniela Cîmpean, preşedintele liberal al CJ, că discriminează primarii PSD şi nu alocă fonduri cum îşi doresc aceştia pentru efectuarea de lucrări la drumurile din localităţile pe care le conduc.

„Consilierii judeţeni ai PSD Sibiu au boicotat şedinţa ordinară de consiliu judeţean de joi, 25 august, prin neprezentare, în semn de protest faţă de comportamentul abuziv şi discriminatoriu de care dă dovadă preşedinta Daniela Cîmpean raportat la UAT-urile administrate de primarii PSD”, se arată în comunicat.

„Constatăm că, pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei din data de 25.08.2022, la punctul 1S există un proiect de hotărâre privind ‘aprobarea repartizării pe unităţi administrativ teritoriale a sumei defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale pe anul 2022’, care reprezintă aceeaşi practică consacrată prin care se confiscă întreaga valoare repartizată din sume defalcate de TVA. În această situaţie, grupul consilierilor judeţeni ai PSD Sibiu a hotărât să boicoteze şedinţa de ieri, neparticipând la lucrările acesteia. Considerăm proiectul ca fiind o măsură abuzivă, netemeinică şi în detrimentul tuturor UAT-urilor din judeţ, care nu beneficiază decât discreţionar de efectuarea unor lucrări pentru întreţinerea şi repararea drumurilor judeţene şi comunale. Tratamentul inegal şi discriminatoriu faţă de UAT-urile administrate de primarii PSD au mai făcut obiectul unor discuţii privind comportamentul abuziv al doamnei Daniela Cîmpean, care este, de altfel, iniţiatoarea proiectului de hotărâre sus-amintit. Atragem atenţia asupra faptului că vom lua permanent atitudine împotriva comportamentelor dictatoriale ale doamnei preşedintă”, a declarat Pavel Bichicean, consilier judeţean PSD.

Absenţa consilierilor judeţeni PSD nu a afectat votarea proiectelor din cadrul şedinţei de joi, unde au fost prezenţi reprezentanţii PNL, Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) şi USR.

Din cele 32 de mandate de consilier judeţean, PSD are cinci, la fel ca şi FDGR. USR are patru consilieri, iar majoritatea o deţine PNL cu 18 mandate. Liberalii au şi conducerea CJ Sibiu – atât preşedintele, cât şi cei doi vicepreşedinţi.

SursaAGERPRES

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda