14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Aeroportul Sibiu primește subvenție pentru a deschide rute noi

Știri din Județ

Aeroportul Internaţional Sibiu va deschide şase noi rute în perioada următoare, cu ajutor de stat în valoare de peste 2,2 milioane de euro, contribuţia fiind de peste 370.000 de euro pe rută, pe o perioadă de trei ani, potrivit unei hotărâri adoptate joi, în unanimitate, de consilierii judeţeni.

„Bugetul maxim al schemei de ajutor de stat este de 2.234.485,44 EUR, iar contribuţia maximă este de 372.414,24 EUR per rută pentru o perioadă de trei ani. Schema de ajutor de stat va fi valabilă până la data de 31 decembrie 2025, dată până la care Consiliul Judeţean Sibiu şi Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Sibiu vor încheia contractele de acordare a ajutorului financiar cu beneficiarii, pe baza unei proceduri de selecţie de oferte pentru selectarea beneficiarilor, până la epuizarea bugetului schemei, iar subvenţia poate fi plătită până sfârşitul anului 2028. Numărul maxim al potenţialilor beneficiari ai schemei este de şase, considerând faptul că bugetul schemei a fost estimat luând drept referinţă un număr de şase rute noi”, se arată în hotărâre.

În prezent, reţeaua de rute disponibile de la Aeroportul Internaţional Sibiu a conectat direct oraşul Sibiu de 18 destinaţii: Munchen (zboruri operate de Lufthansa),Viena (zboruri operate de Austrian Airlines), Stuttgart (zboruri operate de Blue Air), Dortmund, Frankfurt Hahn, Karlsruhe Baden-Baden, Londra Luton, Madrid, Memmingen, Nurnberg (zboruri operate de Wizz Air), Billund, Bologna, Bruxelles Charleroi, Corfu, Dublin, Liverpool, Milano Malpensa, Veneţia Treviso şi Viena (zboruri operate de Ryanair).

„Se estimează că un număr de 2.875.000 de persoane locuiesc în aria de captare extinsă a aeroportului din Sibiu aflată la maxim 120 minute de aeroportul Sibiu, cota de piaţă care poate fi atrasă de acesta fiind de 1.311.000 locuitori, 46% din potenţialul maxim”, se arată în Raportul de specialitate care a stat la baza acordării ajutorului de stat pentru deschiderea de noi rute la Aeroportul Internaţional din Sibiu.

Sursa info: AGERPRES

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri