14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Christine Thellmann, singurul parlamentar român prezent la Kiev de Ziua Ucrainei (CP)

Știri din Județ

Deputata PNL, Christine Thellmann, reprezentantă în Parlamentul României a zonei de nord a județului Sibiu (Mediaș) a transmis presei următorul comunicat de presă:

Am fost onorată să fiu prezentă la Kiev de Ziua Independenței Ucrainei

La invitația președintelui Radei Supreme, domnul Ruslan Stefanchuk, am efectuat, în perioada 22-25 august 2022, o vizită în Ucraina, la Kiev, alături de parlamentari din alte țări europene – Global parliamentarians network to support Ukraine – U4U.

În cadrul acestei reuniuni internaționale, am fost singurul parlamentar din partea României. Am transmis, în Parlamentul Ucrainei și la discuțiile la care am participat, mesaje de solidaritate ale României cu întreg poporul ucrainean. Am subliniat importanța cooperării la Marea Neagră pentru pace, securitate și stabilitate.

În cadrul delegației am avut întâlniri cu reprezentanți din legislativul și din executivul de la Kiev. L-am întâlnit și pe domnul Matti Maasikas, Ambasador al Uniunii Europene în Ucraina, șef al delegației Uniunii Europene în Ucraina.

Am ajuns în Bucha, Irpin și Borodianka, localități care au fost puse la pământ de soldații Armatei ruse în acest război ilegal. Civilii din aceste zone, oameni nevinovați, neînarmați, au fost terorizați, torturați și uciși. Acei oameni duceau o viață normală. Ei nu trebuiau eliberați de nimeni și de nimic. Tot ce au reușit cei din armata rusă este să lase sute de mii de oameni fără case, fără un loc de muncă, fără tați, mame, surori sau frați.

Am văzut spitale, școli și grădinițe ajunse ruine. Dar am văzut și că au început lucrări de reconstrucție a unora dintre acestea. Există speranță și o dorință de neclintit a poporului ucrainean de a-și reveni și mai puternic după acest conflict militar. Dacă, în timp, clădirile vor fi refăcute complet, rănile din sufletul ucrainenilor nu se vor șterge, dimpotrivă. Generațiile care urmează vor ști să folosească experiența acestei dureri, pentru ca ea să nu se mai repete.

Vizitarea zonelor în care s-au produs atrocități de neimaginat în secolul XXI, împotriva umanității, mi-au consolidat credința că trebuie să luptăm pentru valorile noastre în fiecare zi, dar într-o luptă constructivă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri