5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

“Călătorie in Orient – expoziție inedită la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu

Știri din Județ

Expoziția “Călătorie spre Orient” a artistului Ammar Alnahhas se va desfășura la Sala Multimedia, Casa Albastră din Sibiu, duminică, 4 Septembrie 2022, începând de la ora 12.

Curator: dr. Alexandru Constantin Chituță

Critic de artă invitat: dr. Marius Tița

Co-organizatori: Centrul Cultural Arab

Vă așteptăm la Festivalul Culturii Arabe | مهرجان الثقافة العربي între 2-4 septembrie 2022 la Sibiu.

Dimensiunea artistică nu putea lipsi dintr-un festival cultural dedicat Orientului Mijlociu și țărilor arabe.

În cadrul Festivalului Culturii Arabe, artistul plastic Ammar Alnahhas este invitat la Sibiu. Tablourile sale combină elemente de artă orientală specifice lumii arabe cu stilul abstract al picturii occidentale.

Alexandru Constantin Chituță, curatorul expoziției a declaran: ”Împreună cu Centrul cultural Arab de la Sibiu, Muzeul Național Brukenthal organizează o inedită expoziție ce ne invită la o călătorie in Orient. Fascinaţia europeană pentru Orient a fost resuscitată în secolul al XIX-lea, odată cu traducerea lui Richard Francis Burton în engleză a celor O mie şi una de nopţi. Când spunem Orient, ne gândim la inedit, la mister, mitologie şi magie. Totodată lumea orientală este importantă din mai multe motive: apariţia omului, naşterea şi evoluţia primelor state, inventarea scrierii, primele credinţe religioase, însăşi istoria, toate acestea le datorăm Orientului. O adevărată perlă a civilizaţiei, ”Orientul” ni se prezintă acum printr-o expoziție de pictură în care persoane și simboluri, istorie și cultură, peisaje și vise se adună la un loc. Absolvent al Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității din Damasc, artistul Ammar Alnahhas este unul dintre cei mai prolifici artiști contemporani arabi, cu o seamă de expoziții naționale și internaționale”.

În cadrul expoziției va fi prezentată o colecție picturi, cu diferite teme, care vor fi expuse în Sala Multimedia (Casa Albastră) a Muzeului Național Brukenthal (Piața Mare, nr. 5). 

Expoziția artistică va fi accesibilă publicului începând cu data de 2 septembrie 2022

 

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Un artist plastic cu o mare forta creatoare.
    In lucrările lui se împletesc doua culturi intr-o maniera originala . Un adevărat festival coloristic, o bucurie.
    N.B. Am vrut sa -i vedem tablourile la o expoziție de grup. A insistat sa nu plecăm fara vedem și tablourile colegilor sai, ceea ce ne-a impresionat placut.
    Un om bun si un pictor mare !
    Felicitări organizatorilor expoziției de la Sibiu pentru calitatea alegerilor pe care le fac !
    Carmen Iaroscenco

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri