3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Dublă premieră la Boița

Știri din Județ

Două evenimente importante pentru viața comunei Boița au avut loc astăzi. Pavilionul din localitate, cum este cunoscut centrul cultural, a fost inaugurat. Clădirea construită acum 80 de ani de tinerii din sat, a ajuns o ruină în ultimii ani. Primarul Nicolae Cocoș a reușit să modernizeze clădirea și să revină la destinația ei inițială: spațiu cultural. Aici vor putea să desfășoare activități nou înființata trupă de flueirași, dar și ansablurile populare de copii și tineret din sat.

Inaugurarea Pavilionului modernizat a fost marcată prin dansuri și cântece populare ale copiilor. Dar evenimentul a marcat și o nouă premieră pentru Boița: distribuirea extraselor de carte funciară noi.

Poate cea mai importantă realizare, dorită de săteni de 30 de ani, este îregistrarea cadastrală și topografică a terenurilor din comună. Primele 535 de extrase de carte funciară noi au fost oferite oamenilor astăzi. Alte 3000 sunt în lucru sau urmează să fie realizate până la finele anului. Toate sunt realizate de Primăria Boița gratuit printr-un program național finanțat de Guvern. Anul viitor, primarul a promis că va cadastra gratuit și tot intravilanul localității.

Alături de primar au fost prezenți la eveniment prefectul Mircea Crețu, directorul Direcției Silvice, Ioan Troancă, consilierul județean Grigore Popescu și reprezentanți OCPI Sibiu. Pe rând, primarul a chemat toți săteni care au primit primele 535 de extrase de carte funciară noi.

„Doresc să vă laud pe toți boicenii pentru că se vede o evoluție bună a comunei dvs” le-a spus prefectul Mircea Crețu, celor prezenți. „De doi ani vine un vânt al schimbării în bine de aici de la Boița la Consiliul Județean”, a remarcat consilierul județean Grigore Popescu.

Discurs primar Nicolae Cocoș

GALERIE FOTO:

GALERIE VIDEO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș