spot_img
12.3 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO-FOTO: Șoferii certați cu Codul Rutier, filmați din elicopter pe Valea Oltului

Știri din Județ

Publicitate

Șoferii ce au circulat ieri pe Valea Oltului, în apropierea localității Călimănești, au avut surpriza să fie monitorizați din elicopter. Astfel, cei ce au comis abateri de la Codul Rutier au fost trași pe dreapta și amendați.

În intervalul orar 15:00-21:00, polițiștii rutieri din cadrul Servicului Rutier, Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea și Poliției orașului Călimănești au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă pentru creșterea vizibilității și reducerea riscului rutier pe DN 7(E81), km 157-239, cu sprijinul a 3 lucrători din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., care au survolat și supravegheat traficul rutier cu un elicopter dotat cu aparatură pentru înregistrarea abaterilor la regimul rutier.

Acțiunea a avut ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special pentru combaterea nerespectării regulilor privind depășirea și regimul legal de viteză.

Au fost constatate 57 de abateri, cele mai multe pentru depăşire neregulamentară (10), nerespectarea regimului legal de viteză (6), neacordare prioritate vehicule(2), neacordare prioritate pietoni(1), iar 38 pentru alte nereguli.

De asemenea, au fost controlate 78 de autovehicule, au fost legitimate 92 de persoane și au fost efectuate 31 de testări de alcool și o testare de droguri.

Poliţiştii au reţinut 2 certificate de înmatriculare şi 14 de permise de conducere, dintre care 10 pentru depăşire neregulamentară, 2 pentru neacordare prioritate vehicule, 1 pentru neacordare prioritate pietoni şi unul pentru alte abateri.

Abaterile privind depășirile neregulamentare pe DN 7(E81) au fost filmate cu tehnica montată pe elicopter și comunicate echipajelor la sol pentru oprirea autovehiculelor și aplicarea măsurilor legale conducătorilor auto.

Pentru evitarea implicării în evenimente rutiere grave, poliţiştii rutieri din Vâlcea vă recomandă:

  • înaintea executării manevrei de depăşire, este necesară o temeinică asigurare atât din faţă, cât şi în oglinda retrovizoare, iar în momentul depăşirii trebuie păstrată o distanţa laterală suficientă faţă de vehicului depăşit;
  • evitarea, pe cât posibil, a depăşirii în condiţii de vizibilitate redusă şi pe timp de noapte;
  • asigurarea şi semnalizarea corespuntătoare înaintea schimbării direcţiei de mers.
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda