0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu va începe colaborarea cu Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași

Știri din Județ

Săptămâna trecută managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal, dr. Alexandru Constantin Chituță s-a aflat la Iași unde a avut o întâlnire cu prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, rectorul Universității Naționale de Arte George Enescu și cu conf. univ. dr. Adrian Stoleriu, decanul Facultății de Arte Vizuale și design. Cu acest prilej  Muzeul Național Brukenthal a semnat un acord de colaborare cu Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași, respectiv Facultatea de Arte Vizuale și Design din Iași.

Cu acest prilej domnul prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, rectorul Universității Naționale de Arte George Enescu a declarat: „Îl cunoaștem pe domnul Alexandru Chituță împreună cu care am realizat mai multe evenimente culturale la Iași. Propunerea domniei sale de a încheia un acord de parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal ne onorează. Avem peste 800 de studenți la Facultatea de Arte Vizuale și Design și putem avea o multitudine de proiecte în comun’’.

Alexandru Constantin Chituță, managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal a declarat: „Legăturile cu municipiul Iași și cu mediul cultural și academic de acolo sunt foarte strânse. Sunt oameni extraordinari! Universitatea Națională de Arte George Enescu este una dintre cele mai importante universități de acest gen din țară. Deja avem o bună colaborare cu mediul academic din Cluj-Napoca acum avem și o colaborare cu mediul academic ieșean. La fel cu Muzeul Municipal Regina Maria din Iași avem una dintre cele mai bune colaborări atât în schimbul de expoziții cât și în publicații, studii, simpozioane. Cred că parteneriatul cu Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași va fi unul dintre cele mai fructuoase parteneriate ale Muzeului Național Brukenthal. Acest parteneriat va fi axat pe artele contemporane, restaurare și mediul virtual. Mulțumesc domnului rector prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță și domnului decan conf. univ. dr. Adrian Stoleriu pentru deschidere și pentru dorința de a face lucruri commune atât la Sibiu cât și la Iași”.

Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași este o instituție de învățământ superior de stat din IașiRomânia. Universitatea a fost înființată la 26 octombrie 1860 sub denumirea de „Școala de Muzică și Declamațiune de la Iași”.

Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași are programe de studii pentru următoarele studii:
 Arte plastice – Pictură
 Arte plastice – (Pictură) (cu predare în limba engleză)
 Arte plastice – Sculptură
 Arte plastice – Grafică
 Arte plastice (Fotografie – videoprocesarea computerizată a imaginii)

 Artă Murală (Ceramică)
 Design
 Modă – Design vestimentar
 Arte textile – Design textil
 Pedagogia Artelor Plastice și Decorative
 Conservare și Restaurare
 Istoria și Teoria Artei

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș