22.2 C
Sibiu
marți, 16 aprilie, 2024

VIDEO: Inundații la ATI Sibiu în urma precipitaților abundente

Știri din Județ

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu a sesizat constructorul containerului ATI unde sunt internaţi pacienţii cu COVID-19, după ce a pătruns apa luni, în urma ploilor torenţiale, fără să fie însă afectaţi bolnavii sau aparatura, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Decebal Todăriţă.

În urma căderilor abundente de precipitaţii, apa a pătruns în modularul ATI COVID al SCJU Sibiu. Practic, din cauza debitului foarte mare de apă rezultat în urma ploilor torenţiale, sistemul de colectare şi scurgere al construcţiei modulare nu a făcut faţă. Echipa administrativă a SCJU Sibiu s-a deplasat la faţa locului, s-a intervenit rapid pentru îndepărtarea apei. Pacienţii şi aparatura nu sunt în acest moment în pericol. Este o problemă de natură tehnică, iar SCJU Sibiu a notificat deja constructorul care a efectuat lucrarea în vederea identificării rapide a unei soluţii, astfel încât situaţii de acest gen să nu se mai repete„, a explicat Decebal Todăriţă.

FOTO https://www.news.ro/

SCJU este cel mai mare spital public din judeţul Sibiu, unde sunt internaţi şi cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19, de la începutul pandemiei şi până în prezent. Pacienţii cu COVID-19 sunt evaluaţi şi spitalizaţi în două tipuri de saloane: cele din clădirea Secţiei Clinice de Boli Infecţioase şi cele din construcţii temporare, de tip container, amplasate in curtea spitalului, în pandemie.

Bolnavii care au simptome de COVID-19 şi vin la SCJU Sibiu sunt testaţi şi consultaţi în containerul amplasat lângă Unitatea de Primiri de Urgenţe. Ulterior, pacienţii confirmaţi cu COVID-19 şi care necesită spitalizare sunt internaţi fie în saloanele clădirii unde este Secţia Clinică de Boli Infecţioase, fie în saloanele din containerul ATI, cel care a fost inundat luni. Pacienţii care nu au COVID-19 şi trebuie internaţi la ATI sunt spitalizaţi în alte pavilioane ale spitalului, care existau şi înainte de pandemie.

Sursa: Agerpres.ro

FOTO https://www.news.ro/