10.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Procurorul Dancu, candidat la conducerea Parchetului Tribunalului Sibiu, lăsat fără talonul mașinii

Știri din Județ

În această perioadă, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) organizează la nivel național un concurs pentru diferite posturi de conducere ale parchetelor. La Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu este oficial un singur candidat, procurorul Dancu Bogdan Nicolae. Actualul procuror șef, Veștemean Ioan se va pensiona în curând.

După stabilirea listei finale de candidați, în prima etapă, de către CSM, zilele acestea procurorii candidați au trecut testarea psihologică. Procurorul Dancu Bogdan a trecut și de această etapă. Urmează până în 2 noiembrie ca procurorii candidați să susțină proiectele referitoare la exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care candidează. Apoi în 6 noiembrie este testarea scrisă privind management, comunicarea și resursele umane.

Prins în trafic cu folii neomologate pe geamuri

Zilele trecute, polițiștii rutieri au fost sesizați de fostul polițist Marian Răduinea, că procurorul Dancu Bogdan conduce o mașină cu folii neomologate pe geamuri. Răduinea a filmat și postat pe contul său de Facebook incidentul. În urma sesizării, polițiștii au controlat mașina și au constatat contravenția. Au dispus măsurile legale, ca reținerea talonului mașini, iar procurorul Dancu va fi nevoit să meargă la RAR pentru omologarea mașinii.

Culmea ironiei este că în 2019-2020, procurorul Dancu a fost implicat în instrumentarea dosarului mitei de la RAR Sibiu, unde 16 persoane au fost acuzate de diferite încălcări ale legii.

Dosar de ultraj contra lui Răduinea

Procurorul Dancu a fost implicat în instrumentarea multor dosare penale, unele au vizat inclusiv polițiști. După incidentul cu foliile neomologate la mașină postat de Răduinea, astăzi, un alt procurorul a deschis o cercetare penală de ultraj la procurorul Dancu de către Răduinea. De altfel, în filmarea lui Răduinea se vede cum procurorul Dancu îl acuză pe acesta că îl hărțuiește pe el și familia lui.

Foto: Captură din video public Facebook, cont Marian Răduinea

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri