12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

O sibiancă a condus fără permis. De două ori! Alți șoferi erau băuți bine

Știri din Județ

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.

La data de 25 octombrie, în jurul orei 21:00, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control în trafic, pe Calea Cisnădiei din municipiul Sibiu, un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 53 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Împotriva bărbatului s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore. 

La data de 25.10.2022, în jurul orelor 00:30, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică a observat un autoturism care se deplasape DN14, din direcția Sibiu spre Mediaș, iar la intrarea în localitatea Axente Sever, a virat la drepta, moment în care polițiștii au pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase pentru a proceda la oprirea autoturismului în cauză. Conducătorul auto însă a accelerat, fără a respecta somațiile de oprire ale polițiștilor. După o urmărire prin localitate și aprox. 2 km pe un drum forestier, ajungând la intersecția cu DN 14 km, după ce a trecut pe sub podul căii ferate, autoturismul s-a oprit, iar cele 2 persoane care se aflau în el au fugit. În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, au fost identificați cei doi ocupanți au autoturismului, respectiv doi bărbați, în vârstă de 26 de ani, domiciliați în Șoala și Agârbiciu.Totodată, polițiștii au stabilit că autoturismul a fost condus de tânărul din Șoala care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul și se afla sub influența băuturilor alcoolice (0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat). Împotriva bărbatului s-a dispus măsura arestării la domiciliu pentru 30 de zile. 

A condus având permisul de conducere suspendat, iar 24 de ore mai târziu a condus din nou 

O femeie de 40 de ani din Sibiu este cercetată penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis, fiindu-i reținute 2 acte materiale. Astfel, la data de 24.10.2022, în jurul orei 20:40, pe Aleea Seviș din municipiul Sibiu, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control în trafic un autoturism la volanul căruia a fost identificată o sibiancă în vârstă de 40 de ani. Femeia nu a putut prezenta permisul de conducere, motivând că l-a uitat acasă, însă în urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că de fapt exercitarea dreptului de a conduce autovehicule îi este suspendată.

La data de 25 octombrie, în jurul orei 20:21, pe str. Rahovei din municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control în trafic un autoturism la volanul căruia a fost identificată aceeași sibiancă în vârstă de 40 de ani.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri