10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Deputata Christine Thellmann, întalnire cu reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (CP)

Știri din Județ

Deputata PNL, Christine Thellmann a transmis presei următorul comunicat de presă:

Astăzi, am prezentat proiectul privind voucherele pentru cumpărarea ochelarilor de vedere pentru elevi reprezentanților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene

Le mulțumesc celor doi secretari de stat, Bogdan-Eduard Simcea și Adrian Răulea, pentru deschiderea cu care au primit acest proiect legislativ.

Am întărit ideea că toți copiii au nevoie de un control medical oftalmologic, însă statul ar trebui să-i sprijine pe cei care provin din familii vulnerabile să-și procure o pereche de ochelari. Este greu să estimăm câți copii au nevoie de ochelari, dar știm sigur că în acest moment avem în jur de 300.000 de copii vulnerabili care au primit un ajutor de 500 de lei pe card, din partea acestui minister, pentru procurarea de rechizite și haine.

Din aceștia, o parte, în mod sigur, nu au fost niciodată la un control oftalmologic și categoric sunt mulți care vor avea nevoie de o pereche de ochelari, pentru prima dată în viața lor.

O pereche de ochelari ar putea face diferența între un copil care nu merge la școală că nu vede bine la tablă, că îl doare capul sau simte un disconfort și unul care face performanță. Acest program va educa, în primul rând, tânăra generație să aibă grijă de propria sănătate, de vedere. Poate fi gândit ca un program de incluziune socială, iar Guvernul va putea decide să facă chiar un program-pilot în primul an de implementare, tocmai ca mai târziu să poată estima care vor fi costurile reale ale acestui program și să prevadă fondurile în buget.

Să nu uităm că toți copiii sunt asigurați, iar acest program va veni tocmai să le faciliteze celor din zone vulnerabile un control oftalmologic sau să vină un oftalmolog în școală să îi testeze. Altfel, copiii din marele orașe pot merge oricând la un control gratuit în marile spitale sau la cabinetele medicale din școli. Problema mare este în comunitățile izolate, sărace, fără acces la marea infrastructură de sănătate.

Voi lupta pentru ca acest program să poată fi derulat într-o formă sau alta, din bani europeni sau de la asigurările de stat. Important este să-l punem pe picioare și să facem ceva bun pentru generațiile viitoare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș