spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

ADI ECO SIBIU continuă programul civic în școli: Gura Râului

Știri din Județ

Publicitate

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECO Sibiu a continuat astăzi programul de educație eco-civică în școlile județului cu elevii de la Gura Râului.

Elevii din Școala Gimnazială „Aurel Decei” Gura Râului au discutat despre importața celor 3 R: Reducerea, Refolosirea și Reciclarea deșeurilor. Cei mici au promis că, vor duce acasă la părinți, caietele din hârtie reciclată pe care le-au primit de la ADI ECO Sibiu în cadrul proiectului „Schimbarea începe cu tine!” si îi vor ruga pe aceștia să citească împreună informațile, dar și să le pună în aplicare.

„Tot ceea ce ne-am dorit noi a fost ca la finalul întâlnirii noastre cei mici să rețină numele Super eroilor colectării selective și să poată spune ce punem în fiecare recipient de colectare, astfel încât, în viitorul apropiat, colectarea selectivă a deșeurilor să devină un obicei sănătos și sustenabil.” au declarat reprezentanții ADI ECO SIBIU.

PetRică le-a arătat celor mici cum trebuie să pliem deșeurile pentru a putea introduce cât mai multe deșeuri la un loc, le-a spus cum metalul poate fi reciclat la infinit și cum o doză de aluminiu ajunge în 6 săptămâni înapoi pe raft dacă ajunge la locul potrivit.

Mărie- Hârtie le-a spus picilor cât de importanți sunt ei în colectarea corectă a hârtiei și în DIMINUAREA consumului de hârtie printată: le-a spus de asemenea că, fiecare tonă de hârtie reciclată salvează de la tăiere 17 copaci maturi.

Miticlă le-a explicat cum trebuie să colectăm separat/corect un borcan cu capac: borcanul îl punem la verde, iar capacul fiind de metal, îl punem la galben.

Fiecare dintre elevii școlii din Gura Râului a realizat azi cât de important este în salvarea planetei și în economisirea resurselor acesteia.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri