12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Ars Hungarica revine la Sibiu

Știri din Județ

Ars Hungarica, festivalul care prezintă patrimoniul tradițiile și bogăția culturii maghiare revine cu o nouă ediție în perioada 11-20 noiembrie.

Programul include evenimente pentru toate vârstele și gusturile. Publicul poate participa la spectacole de teatru, concerte diverse, vernisaje de expoziții, tururi ghidate prin Sibiu și împrejurimi, degustări de produse ungurești, prezentări de cărți și reviste culturale, dansuri populare, conferințe, concerte și spectacole pentru copii și altele.

Diverse sunt și locațiile de desfășurare ale evenimentelor. Acestea vor avea loc în Sibiu la Sala Thalia, sala expozițională a Primăriei Sibiu, galeria Bisericii Reformate, Turnul Sfatului, Teatrul Gong, Sala Oglinzilor a Forumului German, Biblioteca ASTRA, Biserica romano-catolică Sfânta Treime din Piața Mare, dar și în Ocna Sibiului și Săcădate.

Seria de evenimente va începe vineri, 11 noiembrie, la ora 12.00, cu vernisajul expoziției artistului Ștefan Orth, „Tragedia omului”, în sala expozițională a Primăriei Sibiu. La ora 19.00 publicul e invitat la Sala Thalia la deschiderea oficială a festivalului când va fi acordat premiul EMKE (Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania), urmat de un concert susținut de Sárik Péter Trió & Falusi Mariann, Luiza Zan și Bajka Brigitta.

Accesul publicului la evenimentele din cadrul festivalului este gratuit, în limita locurilor disponibile. Programul complet poate fi consultat pe: https://szeben.ro/ars-hungarica.

Ars Hungarica este un eveniment organizat de Asociația Maghiarilor din Sibiu HID și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri