19.1 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Ambasadorul Ungariei primit de primarul Astrid Fodor

Știri din Județ

Astăzi, în sala expozițională a Primăriei Sibiu s-a deschis festivalul Ars Hungarica, aflat la cea de-a 17-a ediție, acesta fiind dedicat prezentării culturii maghiare.

Primarul Astrid Fodor a participat la acest moment, alături de ES Ambasadorul Ungariei în România, domnul Botond Zakony, cu această ocazie având loc și o scurtă întrevedere între cei doi oficiali. De asemenea, a fost prezent și directorului Centrului Cultural Maghiar din București, dl Kosa Andras.

Publicitate

„Este greu pentru o etnie majoritară să își păstreze tradiția, folclorul și valorile – cu atât mai mult pentru etniile minoritare, chiar și într-un oraș precum Sibiul, în care celebrăm multiculturalitatea și multietnicitatea prin evenimente pe care Primăria Sibiu le finanțează pentru agendele orașului. În același sens oferim suport financiar și Festivalului Ars Hungarica de mulți ani deja, înțelegând că diversitatea culturală și etnică este parte din caracterul Sibiului. M-a impresionat cât de bogat este programul festivalului anul acesta – de la momente artistice și până la gastronomie și degustări de vinuri și palincă. Practic, participantul va fi purtat prin toate aspectele culturii și tradițiilor maghiare. Felicitări organizatorilor, Asociația Maghiarilor din Sibiu, pentru consecvență și eforturi!” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Deschiderea Festivalului a fost marcată de vernisarea unei expoziții cu lucrări semnate de artistul Ștefan Orth, cetățean de onoare al Sibiului, reprezentând ilustrații ale dramei „Tragedia omului”, scrisă de prozatorul maghiar Imre Madách și tradusă în peste 100 de limbi.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic