spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Proiecte ERASMUS+ la Colegiul Economic ,,George Barițiu” Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Într-o desfășurare dinamică, mobilitățile organizate în prima parte a acestui an școlar au implicat un număr reprezentativ de elevi și cadre didactice, participarea acestora dovedind beneficiile acestor programe și schimburi de experiență, cunoștințe și valori culturale.

Proiectul  A SUSTAINABLE TABLE FOR MULTICULTURALISM AND INCLUSION/ O MASĂ SUSTENABILĂ PENTRU MULTICULTURALITATE ȘI INCLUZIUNE a înregistrat două mobilități: prima dintre ele s-a desfășurat între 19 și 23 septembrie 2022, în Polonia, la Cracovia, reunind reprezentanți din cele cinci țări angrenate – țara gazdă, Polonia, România, Italia, Croația și Bulgaria, a doua derulându-se între 7 și 11 noiembrie 2022, la Sofia, capitala Bulgariei.

Activitățile educative și culturale desfășurate au avut în vedere dezvoltarea unor relații de comunicare eficientă între elevii și profesorii participanți, precum și tranferul de informații concentrate pe tematica proiectului, dar și pe resursele culturale și de civilizație ale țărilor gazdă.

Prezentarea școlii-gazdă, furnizarea de informații despre profilul și varietatea activităților de învățare și dezvoltare a competențelor și abilităților, participarea la ateliere de lucru și jocuri menite să fixeze cunoștințe și informații culturale. În prima zi a mobilității, 19.09.2022, școala PCKZiU din Wieliczka, Polonia, și-a întâmpinat oaspeții prin cuvântul de deschidere al directorului instituției, Maciej Filiciak, dar și printr-o prezentare a localității Wieliczka, a Cracoviei, precum și a specificului zonei și țării. Apoi, au fost preparate și servite gustări sănătoase în ateliere de lucru formate din echipaje mixte, elevii împărtășind din tainele preparării unor rețete din bucătăria locală. După-amiaza, au fost vizitate localitatea Wieliczka, precum și mina de sare, ca obiectiv turistic reprezentativ.

Marți, 20.09.2022, participanții au fost ghidați într-un tur impresionant al Cracoviei, pe parcursul căruia s-au oferit numeroase informații istorice, culturale, religioase și sociale, pentru ca în a doua parte a zilei elevii să fie implicați într-un joc de tip ,,vânătoarea de comori” în cartierul Kazimierz, ocazie cu care și-au putut verifica atenția, imaginația, dar și capacitatea de retenție a informațiilor.

Miercuri, 21.09.2022, întreaga zi a fost dedicată unei incursiuni în tragica poveste și dimensiune a lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau, elevii și profesorii având parte de o prezentare detaliată a experiențelor trăite acolo de către victimele Holocaustului.

Joi, 22.09.2022, au fost organizate două ateliere interesante pe tema produselor specifice zonei și țării: ciocolata și covrigii polonezi. Astfel, în primul workshop, elevii și profesorii au avut ocazia de a exersa modelarea și confecționarea unor produse din ciocolată – Manufaktura Czekolady, apoi a covrigilor livrați în numeroase puncte de vânzare stradală, cu marcă înregistrată, ambele ateliere fiind desfășurate în Cracovia.

Ziua de vineri, 23.09.2022, a fost dedicată unor activități menite să sublinieze cooperarea, comunicarea și colaborarea dintre participanți, organizându-se un concurs de cunoștințe despre cele două orașe vizitate – Wieliczka și Cracow, apoi masa festivă, ocazie cu care au înmânate certificatele de participare și s-au împărtășit emoțiile și gândurile asociate acestei experiențe.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor