spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Proiect ERASMUS+ în insula Creta pentru elevi și profesori ai Colegiului Economic George Barițiu Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Seria proiectelor ERASMUS+ a continuat în această toamnă pentru elevi și profesori ai Colegiului Economic George Barițiu Sibiu cu o deplasare în insula Creta, Grecia în perioada 24-28 octombrie 2022. Proiectul ERASMUS+ denumit OUR LIFE IN OUR HANDS /VIAȚA NOASTRĂ, ÎN MÂINILE NOASTRE a dat posibilitatea delegației de la Colegiul sibian să ajungă în localitatea Gazi. Alături de gazdele de aici și alte delegații străine s-a desfășurat mobilitatea cu tema tema ,,Teatrul existenței – Viața noastră în mâinile noastre”.

Luni, 24.10.2022, elevii și profesorii au fost primiți de școala-gazdă, Liceul ,,Dominikos Theotokopoulos” (numele oficial al pictorului El Greco). Au fost prezentate o serie de activități culturale reprezentative pentru fiecare țară – jocuri, cântece, dansuri și transpuneri teatrale ale caracteristicilor fiecărei țări. De asemenea, a fost organizat un tur al școlii, cu ilustrarea specificului instituției, al organizării și administrării activităților didactice și extrașcolare. După-amiaza, a fost prilejuită o întâlnire cu primarul localității Malevizi, a fost organizat un atelier de teatru, iar seria activitățilo s-a încheiat cu o incursiune în Muzeul El Greco din localitatea Fodele, ocazie de a afla mai multe informații despre patronul școlii-gazdă, despre creațiile și specificul artei celebrului pictor.

Marți, 25.10.2022, a fost ziua dedicată unor vizite axate pe descoperirea unor celebre situri arheologice: Knossos și Muzeul de Arheologie din Heraklion, alături de un deosebit tur ghidat al orașului Heraklion. Sfârșitul activităților l-a reprezentat un joc-competiție pe aplicația Kahoot menit să ilustreze capacitatea elevilor de a acumula și asocia informațiile prezentate pe întreg parcursul zilei.

Miercuri, 26.10.2022, ziua a debutat cu un atelier de informare și lucru pe tema creării și administrării unui blog cu ajutorul platformei ,,weebly”, apoi a continuat cu ateliere de teatru în care elevii au descoperit diverse și antrenante activități de expresivitate corporală, pentru ca după-amiază să fie dedicată activităților și sporturilor desfășurate pe plaja Mării Egee.

Joi, 27.10.2022, a fost ziua dedicată conștientizării importanței și necesității adoptării unei atitudini responsabile față de mediul înconjurător, dar și față de experiențele trecutului, prin organizarea a două activități deosebit de interesante pentru participanți: vizitarea Acvariului

Thalassokosmos, un loc de ilustrare a varietății faunei marine, dar și stație de salvare a exemplarelor rănite din diverse cauze sau a speciilor pe cale de dispariție, respectiv descinderea pe insula Spinalonga – celebra fortăreață, colonie a leproșilor. Vizita de la acvariu s-a încheiat printr-o competiție care a testat cunoștințele participanților pe tema faunei marine, iar cea de pe insula Spinalonga prin câteva activități incluse unui interesant atelier de teatru.

Ultima zi a mobilității, vineri, 28.10.2022, a oferit participanților bucuria de a descoperi un inedit muzeu-sat Arolithos, un spațiu amenajat ca un sat tradițional, cu străduțe, case și localuri ce amintesc de viața secolelor trecute. Au fost prezentate obiceiuri specifice zonei, obiecte din gospodăriile tradiționale, povești și documente despre viața grecilor, despre mentalități și mod de organizare a vieții și a comunității. Au fost modelate pâinile specifice ritualului nupțial, elevii antrenându-se în crearea unor tipare cât mai interesante.

La finalul mobilității și al activităților s-a realizat evaluarea acestora prin exprimarea de către echipajele fiecărei țări participante a aprecierilor pe diverse criterii ,,De Bono Hats”/,,Pălăriile gânditoare” (organizare, conținut, relevanță etc.).

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri