spot_img
9.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Elevi și profesori ai Colegiului Economic ,,George Barițiu” Sibiu în schimb de experiență în Bulgaria prin ERASMUS+

Știri din Județ

Publicitate

Proiectul A SUSTAINABLE TABLE FOR MULTICULTURALISM AND INCLUSION/ O MASĂ SUSTENABILĂ PENTRU MULTICULTURALITATE ȘI INCLUZIUNE a înregistrat o a doua mobilitate pentru elevii și profesorii Colegiului Economic George Barițiu din Sibiu în Sofia, Bulgaria în perioada 7 și 11 noiembrie 2022.

Activitățile educative și culturale desfășurate au avut în vedere dezvoltarea unor relații de comunicare eficientă între elevii și profesorii participanți, precum și tranferul de informații concentrate pe tematica proiectului, dar și pe resursele culturale și de civilizație ale țărilor gazdă.

În cadrul mobilității din Sofia, Bulgaria, desfășurate în perioada 7-11 noiembrie 2022, activitățile organizate de Școala Profesională de Ecologie și Biotehnologie „Prof. Dr. Asen Zlatarov” au urmărit atingerea aceleași obiective ca și cele din Polonia. În prima zi elevii și profesorii au fost întâmpinați de profesori și elevi ai școlli din Sofia și după un scurt tur al instituției de învățământ, elevii din cele cinci țări implicate în proiect au susținut prezentări despre obiceiuri și rețete de preparate tradiționale de Crăciun, prezentări urmate de o expoziție culinară internațională cu degustare de produse specifice acestor țări. După seminariile care au urmat concentrate pe chimie și ecologie cu prezentări despre produse de curățenie prietenoase cu mediul, încălzirea globală, gestionarea deșeurilor, diete sănătoase și rolul vitaminelor, elevii au completat chestionare cu informații asimilate pe parcursul zilei.

Marți, 07.11.2022, participanții au vizitat o grădină botanică, ocazie pentru ei să afle mai multe despre plantele locale, despre agricultura organică și diferitele condimente folosite în bucătărie. Vizita a fost urmată de un tur al micuțului, dar fermecătorului oraș medieval Plovdiv care le-a dat participanților șansa să afle mai multe despre istoria locului și stilul de viață al locuitorilor.

Miercuri, 08.11.2022, ziua a început cu o incursiune fascinantă în istoria Bulgariei prin vizitarea Muzeului Național de Istorie alături de un ghid dedicat care ne-a captivat prin relatările sale despre poporul bulgar. În cadrul vizitei în piața tradițională elevi au aflat mai multe despre produsele organice comercializate acolo, aceștia chestionând producătorii locali alături de elevii bulgari. Un tur al orașului Sofia de 2 ore a dezvăluit participanților comori inestimabile în partea veche a capitalei, clădiri de patrimoniu care se impun prin grandoarea și prin arhitectura lor deosebită.

Joi, 10.11.2022, participanții au descoperit alte locuri încărcate de cultură și istorie prin vizitarea orașului Blagoevgrad și a Mănăstirii Rila, lăcaș de cult care impresionează prin designul și coloritul edificilor și prin sobrietatea locului.

Ziua de vineri, 11.11.2022, a început cu un atelier de gătit, o oportunitate pentru elevi și profesori să învețe să pregătească și să deguste banitca, un preparat local delicios, activitate urmată de o campanie de ecologizare concretizată prin plantarea de copaci în curtea școlii. S-au împărtășit opinii despre activitățile mobilității și s-au oferit certificate de participare participanților. Ziua s-a încheiat cu o masa festivă tradițională în cadrul căreia s-au degustat preparate bulgare, s-au învățat dansuri tradiționale specific țărilor participante și s-au desfășurat jocuri distractive care nu au făcut decât să apropie elevii și mai mult făcând despărțirea mai dificilă în final.

Evaluarea finală a acestor mobilități a fost dată de feedback-ul oferit de participanți prin completarea de chestionare, răspunsul acestora fiind unul pozitiv, motivant pentru realizarea mobilităților următoare din cadrul proiectului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor