spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Voluntarii Echipei Galbene ai PNL Sibiu au celebrat 3 ani de activitate

Știri din Județ

Publicitate

Voluntarii Echipei Galbene au celebrat 3 ani de activitate în slujba cetățenilor din județul Sibiu. Au marcat aproape 300 de acțiuni de sprijin a mai mult de 15.000 de beneficiari din tot județul Sibiu. Pentru a marca aniversarea au organizat o masă la un restaurant sibian pentru 150 de beneficiari din centre de persoane vârstinice, copii și persoane cu dizabilități.

Redăm mai jos comunicatul de presă:

Ziua omeniei!
Ziua recunoștinței!

În spiritul care ne caracterizează am sărbătorit astazi, printr-o acțiune amplă, 3 ani de prezență, în mijlocul comunității. Ne-au fost alături de peste 150 de prieteni provenind din centre de recuperare, cămine pentru copii și centre rezidențiale pentru vârstnici.

Într-o atmosferă destinsă și prietenoasă am cântat împreună cu ei, am dansat, am depănat amintiri de viață, am ascultat cântece și glume de la bunicuții noștri, emoționați până la lacrimi. Poate că momemtul cel mai frumos al acestei întâlniri a fost când ne-au cântat la mulți ani și ne-au mulțumit pentru ceea ce am facut pentru ei.

Nu este putin lucru să simți toată energia pozitivă a unei săli pline, îndreptată către tine. Nu este puțin lucru să primești mulțumiri de la persoane greu încercate de viață, dar care au găsit puterea, alături de însoțitorii lor devotați, să ne onoreze cu prezența lor. Cine nu a trăit sau nu va trăi astfel de momente ratează esența comunității din care face parte, pierde oportunitatea de a lăsa ceva în urmă, fie un zâmbet, fie un mulțumesc venit din inimă.


Dar, cine suntem noi și cum am ajuns să ne împrietenim cu cei pe care i-am sărbătorit?Certificatul de naștere al Echipei Galbene consemnează luna Noiembrie a anului 2019. Atunci, o mână de oameni cu suflet mare au pus bazele unui parteneriat, care avea să prindă rădăcini puternice în mijlocul oamenilor aflați în tot felul de situații dificile.

Proiectele desfășurate de-a lungul anilor ne-au ajutat să creștem, în primul rând spiritual, pe fiecare în parte. CV-ul nostru comunitar menționează experiențe și activități de care ne este drag să ne amintim și pe care am dori să le împărtăsim cu cei interesați:
-Colaborăm cu primari din toate colţurile judeţului, de la Boiţa, Porumbacu de Jos, Racoviţa, dar şi din nordul judeţului, de la Axente Sever, Brateiu, Dârlos şi Brădeni;
-Colaboră cu directori de aşezăminte de ocrotire socială din Sibiu (de la centrele pentru copii Prichindelu, Speranţa, Guliver, Casa Daria, de la centrele pentru vârstnici de pe Coşbuc şi Azilului, de la adăpostul de noapte din Turnişor), de la centrele de plasament din Cisnădie, dar şi de la Orlat, Sălişte, Laslea, Râu Vadului, Agârbiciu, Marpod ori Dumbrăveni.


-Ne-au chemat să le fim alături directori de şcoli şi profesori împreună cu care am organizat activităţi educaţionale şi de sprijin pentru copiii defavorizaţi din Boiţa, Porumbacu, Racoviţa, Tălmaciu, Buia, Şeica Mare, Valea Viilor, Axente Sever, Caşolţ, Prislop, Hoghilag, Nucet, dar şi în Sibiu, în cartierele Turnişor şi Guşteriţa unde sunt mulţi copii sărmani. Le-am dus rechizite la începerea şcolii, le-am dus hăinuţe când a venit frigul, le-am dus biciclete premianţilor la final de an şcolar.


-Tot pentru copiii defavorizaţi am iniţiat şi desfăşurat acţiuni precum:

  • “De 1 iunie sărbătorim copilăria” în Muzeul Astra cu copii din Boiţa, Tălmaciu, Turnişor şi Guşteriţa.
  • Programul “Îmbracă un copil în prag de iarnă” pentru copiii din Turnişor şi Guşteriţa.
  • Programul “Azi servim masa la restaurant”, cu copiii din Turnişor şi din Guşteriţa;
  • Programul “Cadouri şi alimente de Moş Crăciun” la Prislop, Turnişor, Guşteriţa, dar şi la Centrul pentru vârstnici de pe str. Coşbuc;

Pe perioada pandemiei am susţinut cu alimente comunităţile sărace din Nucet, Roşia, Brateiu, Prislop, Dârlos, Laslea, Viile Sibiului, Ighişu Nou, ori Valea Plopului din jud Prahova.
-Tot în condiţii de pandemie, am desfăşurat acţiuni de sprijin pentru Spitalul Judeţean Sibiu, Ambulanţa Sibiu şi Centrul de Recuperare de la Laslea.
-Odată cu izbucnirea Războiului din Ucraina am iniţiat acţiuni de sprijin pentru refugiaţii ucraineni ajunşi în judeţul Sibiu, pe Valea Lotrioarei, la Racoviţa, Mediaş, Hoghilag, dar am trimis şi o maşină cu alimente la Cernăuţi.
-Am gândit şi finanţat mai multe laboratoare inteligente (smart lab) în şcoli din mediul rural pentru a le oferi copiilor şansa de a avea acces la tehnologie de utimă generaţie. Aşa am ajuns din nou la Boiţa, Racoviţa, Porumbacu de Jos şi Axente Sever.


-Am desfăşurat o serie de acţiuni punctuale, susţinând investiţii importante pentru comunităţile care ne-au cerut sprijinul, cum ar fi:

“Şura Culturală” din Guşteriţa;

“Centrul Social Filantropic” din Turnişor;

am introdus fibra optică la Centrul de Plasament din Orlat;

am renovat biserica de la Centrul de ocrotire socială din Râul Vadului;

am reparat o casă incendiată la Cenade în jud. Alba;

am sprijinit crearea unui teren de sport multifuncţional la Boiţa etc.

Cu toate acestea, credem că misiunea noastră este departe de a se fi încheiat. Alături de lideri activi, responsabili și puternici precum doamna deputat Raluca Turcan și doamna Presedinte CJ Sibiu Daniela Cîmpean, aveam certitudinea că acțiunile noastre vor atinge în continuare zonele sensibile ale județului nostru și, de ce nu, chiar și din afara lui.

Invităm alături de noi pe oricine se regăsește în proiectele noastre, pe oricine simte în interiorul său chemarea comunității, pe oricine dorește să muncescă de dragul aproapelui.

La mulți ani, draga noastra COMUNITATE!
La mulți ani în fapte bune, Echipa Galbenă!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară