0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

TSD Sibiu: Dependența de droguri și tehnologie vs voluntariat și implicare civică (CP)

Știri din Județ

Organizația Județeană PSD Sibiu a transmis către mass-media sibiană următorul comunicat de presă:


Implicați activ în viața comunității, tinerii social-democrați din Sibiu au organizat, ieri, la Sala Thalia, o dezbatere sinceră și deschisă despre problemele cu care se confruntă copiii și tinerii, dar și despre soluțiile de combatere a violenței și a consumului de droguri. 

Florian Giubega le-a vorbit tinerilor și părinților prezenți la eveniment despre Bullying și Cyberbullying, fenomene omniprezente în școli și în mediul online, care pot avea urmări dramatice pentru victimele lor. Acesta a subliniat importanța reacției celor care asistă la acte de umilire și violență verbală asupra colegilor.

Importanța sportului în viața noastră a fost tema abordată de Dan Luca, președintele Organizației Municipale TSD Sibiu, care l-a invitat în scenă pe colegul său Robert Frățilă, campion național la culturism. Acesta le-a împărtășit tinerilor experiențele sale în drumul spre glorie.

O temă extrem de actuală, despre care prea puțin se vorbește deschis – Dependența de droguri -, a fost prezentată de Izabela Maioru, care a subliniat rolul rolul extrem de important pe care îl au părinții, dascălii și prietenii în alegerile pe care le fac tinerii. 

Alexandru Macrea a vorbit despre Dependența de tehnologie, în special despre adicția de telefonul mobil, care îi face pe tineri să ignore pericolele la care se expun în trafic.

Venit de la Mediaș, Dennis Florian Mihuț, un tânăr aflat în scaun cu rotile, a atras atenția asupra faptului că drepturile persoanelor cu dizabilități sunt ignorate de autoritățile locale. El a dat exemplul rampelor de acces pentru cei cu probleme locomotorii, care lipsesc în multe instituții publice sau au o pantă foarte abruptă, devenind inutile.

Președintele Organizației Județene TSD Sibiu, Răzvan Munteanu, a vorbit despre Voluntariat și implicarea civică, prezentând acțiunile la care au participat tinerii social-democrați în ultimul an.

Evenimentul organizat de TSD Sibiu s-a bucurat de prezența președintelui TSD Mihai Ghigiu, care a remarcat că soluția la problemele cu care se confruntă tinerii este educația.

Dezbaterea, moderată de inspectorul școlar general Marius Novac, a fost organizată pentru a marca Ziua Studenților, sărbătorită în 17 noiembrie.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș