20.2 C
Sibiu
vineri, 12 aprilie, 2024

38 de permise suspendate în doar trei zile! Mai anunți poziția filtrelor de Poliție?!

Știri din Județ

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.

Cu toată tehnologizarea, dar și cu accesul facil la serviciile de internet, oricine poate să transmită în timp real știri din trafic. Unele bune, altele rele. În județul Sibiu există mai mute grupuri de Info Trafic, pe care se anunță diverse informații despre starea traficului. Însă și filtrele de alcool sau poziția radarelor din orașe. Iar apoi? Când se produce un accident mortal, șoc mare! Doamne ferește-n jos și-n sus sau unde este Poliția?! Recunosc, nu sunt șoferul ideal însă dacă greșesc, îmi asum.

În perioada 02 – 04 decembrie, polițiștii sibieni au constatat 11 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 38 de permise de conducere, au retras 46 de certificate de înmatriculare și au aplicat 560 sancțiuni contravenționale în valoare de 171.000 de lei.

Din cele 38 de permise de conducere suspendate, 8 au fost aplicate șoferilor depistați sub influența băuturilor alcoolice în limitele contravenționale, 7 au fost aplicate conducătorilor auto care au efectuat depășiri neregulamentare, 4 au fost aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversare, iar restul pentru alte abateri.

Din cele 560 de sancțiuni contravenționale aplicate, 124 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză, în 3 situații fiind aplicată și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule. 

Exemple semnificative:

La data de 2 decembrie, în jurul orei 20:00, pe DN 14, în localitatea Ruși, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 59 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 3 decembrie, în jurul orei 02:40, în localitatea Porumbacu de Sus, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 33 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 4 decembrie, în jurul orei 02:20, polițiștii din Cisnădie au fost sesizați telefonic cu privire la producerea unui eveniment rutier pe str. Lungă, unde șoferul unui autoturism ar fi lovit o mașină parcată regulamentar, după care ar fi părăsit locul faptei. În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime.  În baza sesizării și a activităților specifice desfășurate, polițiștii rutieri au identificat autoturismul și ulterior, conducătorul acestuia, mai precis un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat fără forme legale în Cisnădie.  Testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceiași dată, în jurul orei 12:30, pe DN 1, în localitatea Porumbacu de Jos, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit un autoturism condus de către un cetățean străin în vârstă de 58 de ani. Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la substanța Benzodiaszepines.

Probleme din nou la Porumbacu de Jos, acolo unde, în jurul orei 17:00, pe DC 50, polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos au oprit pentru control un autoturism condus de către bărbat în vârstă de 50 de ani, domiciliat în Sărata. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Expoziție temporară la Muzeul Municipal Mediaș

Helmut Lerner, noul viceprimar al Sibiului

Corina Bokor,  demisă