11.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Se ascut săbiile în Consiliul Local Sibiu. Liberalii pun piciorul în prag

Știri din Județ

După câteva luni de zile, în care consilierii locali PNL au ales să nu facă valuri în ședințele de Consiliu Local Sibiu, deși unele proiecte susținute de ei au fost amânate de Primărie, astăzi aceștia și-au arătat forța. PNL are cel mai mare număr de consilieri locali și alături de FDGR au format în 2020 o majoritate confortabilă.

Proiectul propus astăzi de primărie, în speță FDGR, de a achiziționa 2,7 hectare de teren din fosta autobază Tursib de la compania subordonată Consiliului Local pentru 9 milioane de euro a picat la vot prin abținerea consilierilor PNL. De peste un an de zile proiectul viitorului fostei baze Tursib de pe Calea Dumbrăvii face obiectul a numeroase idei și soluții. Inițial, consilierii USR s-au opus idei de privatizare a terenului. Proiectul actual a fost gândit de Primăria Sibiu pentru a dezvolta din fonduri PNRR alături de Universitatea Lucian Blaga a unui campus pentru învățământul dual.

Nu s-au așteptat să nu voteze

La votul de astăzi, FDGR, USR și PSD au votat pentru, dar liberalii s-au abținut. Printr-o postare pe Facebook, liderul PNL din Consiliul Local, Adrian Bibu a precizat motivele abținerii:

Consilierii PNL au decis să se abțină astăzi la votul cu privire la achiziționarea de către Primăria Municipiului Sibiu a peste 27.000 mp din fosta bază „Tursib” de pe Calea Dumbrăvii. Nu fiindcă liberalii ar considera că subiectul este neimportant, ci tocmai fiindcă însemnătatea acestui demers necesită o abordare diferită.

Consilierii PNL Sibiu au solicitat cu cel puțin o săptămână înaintea ședinței Consiliului Local câteva lămuriri din partea partenerilor politici, considerând că o initiațivă de peste 9 milioane de Euro trebuie tratată cu maximă seriozitate.

Sibienii sunt indreptațiți să știe ce planuri are Municipalitatea în legătură cu terenul respectiv, ce planuri are la rândul său „Tursib” cu banii pe care îi va încasa și dacă sunt cheltuieli programate care vor avea de suferit ca urmare a alocării de la bugetul local a celor peste 9 milioane de Euro.

Consilierii liberali susțin fără rezerve achiziționarea terenului fostei baze Tursib, însă în condiții clare. Vom vota de îndată ce Municipalitatea și partenerii politici din Consiliul Local Sibiu vor aduce lămuririle necesare.

În lipsa primarului Astrid Fodor, plecată la o conferință a Asociației Municipiilor din România, viceprimarul Corina Bokor a reprezentat Primăria la ședința de Consiliu Local Sibiu. Ea s-a arătat suprinsă de votul liberalilor, mai ales că proiectul a fost aprobat ca intenție cu trei luni mai devreme, în unanimitate.

Surse din PNL Sibiu ne-au declarat că proiectul prezentat în comisii anterior ședinței a fost foarte „subțire”, fără prea multe detalii de unde se iau cei 9 milioane, ce va face cu ei Tursib – companie subordonată Consiliului Local Sibiu și mai ales ce se dorește exact a se construi pe respectivul teren și zona adiacentă, tot parte a bazei Tursib. Deși liberalii au cerut toate aceste lămuriri, nu au primit răspuns de la Primăria Sibiu. Mai mult, sursele liberale ne-au declarat că au informații că sub „umbrela” învățământului dual în respectiva investiție ar fi și interese ale unei companii private multinaționale.

Au întărâtat ursul!

După doi ani de la alegerile locale, consilierii FDGR și PNL au conclucrat pe multe proiecte. De curând, anumite proiecte ale liberalilor au fost trase pe linie moartă de Primăria Sibiu. Spre exemplu, la ședința din noiembrie primarul Astrid Fodor a retras de pe ordine de zi proiectul pregătit de viceprimarul PNL Alexandru Dumbravă pentru extinderea Școlii Gimnaziale nr. 8 din strada Lupeni.

Tot la aceea ședință, viceprimarul FDGR Corina Bokor i-a apostrofat pe liberali, fără a le da numele, că au folosit resurse publice pentru a-și face campanie electorală. Ea se referea la faptul că de Ziua persoanelor Vârstnice, liberalii și simpatizanții lor reuniți ca voluntari în Echipa Galbenă au gătit pentru pensionarii de la Căminul de bătrâni din municipiul Sibiu, strada Coșbuc. Conform surselor din PNL Sibiu, cele două incidente din noiembrie au pus capac răbdării liberalilor sibieni, după o serie de astfel de tehnici folosite de FDGR prin intermediul Primăriei Sibiu.

Liberalii dețin cel mai mare număr de consilieri locali în Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri