4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Boița: Primarul Cocoș se ține de promisiuni și aduce bani în comună

Știri din Județ

Finalul anului 2022 și începutul anului 2023 vin cu vești foarte bune pentru locuitorii din Boița. Primarul Nicolae Cocoș a anunțat astăzi o serie de fonduri atrase pentru comună din diferite surse de finanțare. Acestea se încadrează într-un lung șir de investiții deja demarate în localitate de la preluarea mandatului de primar în octombrie 2020.

„Încă de la preluarea mandatului de Primar am afirmat că singura modalitate de a dezvolta și moderniza Comuna Boița este atragerea de fonduri europene și naționale! Acum, la doi ani de la depunerea jurământului la învestitură, încep să se vadă roadele muncii noastre!” a declarat primarul Nicolae Cocoș.

Înainte de Crăciun, Cocoș a semnat primul contract de finanțare în valoare de 556.510,65 lei având ca obiect elaborarea în format GIS al PUG-ului Comunei Boiţa.

A fost semnat și contractul de finanțare cu ANCPI în valoare de 320.000 lei având ca obiect cadastru gratuit pentru 1000 de imobile (terenuri) aflate în extravilanul localității Boița .Prin acestă nouă finanțare se finalizează cadastru general al extravilanului și se începe cadastru general pentru satele Paltin și Lotrioara.

Deja a fost demarată procedura de achiziție publică pentru contractul de cofinanțare în valoare de 300.000 lei având ca obiect cadastrul general pentru intravilanul satului Boița, o lucrare de o importanță deosebită având în vedere situația juridică privind proprietatea la majoritatea imobilelor din Comuna Boița.

În primele săptămâni din anul 2023 se va semna contractul de finanțare în valoare de 2.404.831 lei având ca obiect „Reabilitare, Modernizare și Dotare cladire Primărie (inclusiv Căminul Cultural care va suferi ample lucrări de modernizare), proiectul fiind declarat eligibil.

Tot în primele săptămâni ale anului viitor se va semna contractul de finanțare în valoare de 8.000.000 de lei având ca obiect „Modernizarea drumului comunal DC 73 Lotrioara”.

În prima parte a anului viitor va fi semnat contractul de finanțare în valoare de 1.000.000 lei având ca obiect „Modernizarea iluminatul public din satul Boița și Lotrioara”.

„Vreau să mulțumesc pentru sprijinul acordat în obținerea acestor finanțări colegilor din Primărie pentru munca depusă! La toate aceste contracte de finanțare se adaugă o lucrare foarte importantă care o avem în execuție, realizata din fonduri proprii, cea de elaborarea a noului Plan Urbanistic General (PUG) care ne va permite în viitor, printre altele, să atragem investiții importante pe teritoriul administrativ al comunei Boița și implicit crearea de locuri de muncă și venituri suplimentare la Bugetul Local! Anul 2022 a fost un an greu cu multă muncă dar atunci când rezultatele încep să apară nimic nu mai contează decât satisfacția că eforturile nu au fost în zadar!” a declarat primarul comunei Boița, Nicolae Cocoș.

IMG
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș