spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Permise suspendate pe autostrada A1. Polițiștii sibieni își fac bine treaba!

Știri din Județ

Publicitate

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.


La data de 08 ianuarie, în intervalul orar 12,00 – 17,00, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au desfășurat acțiuni punctuale pe linia prevenirii și combaterii încălcării regimului legal de viteză pe autostrada A1, în județul Sibiu.

Pe parcursul celor 5 ore, au fost verificate 76 de autovehicule, iar în urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale în valoare de 27.000 de lei și au reținut 8 permise de conducere.

Cele mai multe sancțiuni, 45, au fost aplicate conducătorilor auto care au încălcat regimul legal de viteză, în cazul a 6 conducători auto fiind luată și măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Dintre cei 6 conducători auto, în cazul a 2 dintre ei polițiștii rutieri au dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

Două permise de conducere au fost reținute pentru conducere pe banda de urgență, iar 1 permis a fost reținut pentru depășire neregulamentară.

Exemple semnificative:

În jurul orei 14:35,la km. 268, pe sensul Sebeș – Sibiu, în zona localității Săliște, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 208 km/h, limita maxim admisă pe acest tronson de drum fiind de 130 km/h. Clujeanul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 652 de lei, precum și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

O oră mai târziu, în același punct de pe Autostrada A1, dispozitivul radar l-a surprins pe șoferul unui alt autoturism circulând cu viteza de 205 km/h. Întrucât bărbatul, în vârstă de 46 de ani, din județul Alba, nu purta centura de siguranță și nici nu avea asupra sa actul de identitate și permisul de conducere, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.740 de lei, precum și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri