4.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Primăria Sibiu, despre prezența ursului în oraș

Știri din Județ

Primăria Municipiului Sibiu transmite informații cu privire la acțiunile întreprinse în contextul semnalării prezenței unui urs pe teritoriul municipiului Sibiu:

Având în vedere că, în data de 13.02.2023, la ora 23.30, prin dispeceratul 112, a fost semnalată prezența unui urs în intravilanul Municipiului Sibiu, zona rampa Ștefan cel Mare, la fața locului s-a deplasat echipa de intervenție a Inspectoratului de Jandarmi Sibiu. După patrularea timp de o oră, aceștia nu au identificat exemplarul de urs, fapt pentru care nu s-a inițiat procedura de intervenție în cazul pătrunderii pe teritoriul municipiului Sibiu a unor animale sălbatice specificată în HCL 428/2021.

În paralel, din jurul orei 00.15, după ce s-a anunțat pe grupul comun de comunicare existența unui urs, patrule ale Poliției Locale și ale Inspectoratului Județean de Poliției s-au deplasat în teren, alăturându-se echipei Jandarmeriei, și au rămas în zona. Acțiunile de patrulare comune au continuat, fără însă a se identifica în teren ursul. Poliția Locală Sibiu va fi prezentă în teren și pe parcursul nopții următoare.  

Precizăm că Serviciul pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Sibiu a transmis o adresă și comandă gestionarul fondului de vânătoare nr. 21 Hubertus, cu care Primăria Sibiu are un contract în vigoare, pentru luarea de măsuri de alungare a exemplarului de urs, în sensul descurajării revenirii în zonă a acestuia.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri